Vacation tickers

July 17, 2012

Restoran Nasi Arab Malika Saba, Ipoh

Restoran ni terletak di Ipoh berhampiran area Green Town. Rasanya not bad, boleh lah menandingi   rasa di Saba' Cyberjaya. lebih kurang je. sedap. 
tapi yg frust , servis nya. waiter/waitress kena bljr lagi cara nak komunikasi dengan pelanggan. duduk dah kat 10 minit baru nk dtg bagi menu, amik order. bahasa melayu pon tak paham. 
please la. korang dtg sini belajar la bahasa sini.







 aku n huby bersependapat - sedap ! nasi mandy (half) RM 16 mmg tak abis.
 tapau je half bwk balik.. kari dorg mmg sedap. pekat



 hubby's choice - nasi kabsa (quater) RM 10




no service charge. padanla servis mcm *&^%$

dah selesai makan, kami ke Mydin Meru yang baru dibuka.. wahh besar dan moden.lebih kurang mcm Mydin Subang... kedai hiasan romantika pon ada di sini. tgh sale u olls... nak raya lah kata kan...




jom terjah !

6 comments:

wife + mommy said...

memang sodap akak mkn kt kedai ni..tp tu la..dia xreti ckp melayu..sorag ppuan tu je yg reti ckp melayu..myb ppuan tu org msia tp muke cm org arab ckit...huuhu...

Cnidaria said...

not : kan? yg akak hangin sgt.. org tny surau pon tak paham. pompuan yg akak g ritu pon sama jugak tak paham.bukan org kita la.vietnam ke mana ke. last2 kene wat tangan angkat takbir sambil ckp pray2..baru dia paham! eee geram betul

ibnuzuki said...

betul ke malika saba tu tokeh dia cina kafir? kalau cina muslim takpe..
cuba korang try pulak kat meru raya, restoran nasi arab azzahra.

Anonymous said...

tempat favourite ni kak..mmg marveles.kalau restoran arab area seri kembangan mcm ni la,mmg xreti ckp melayu..yg bestnya depa suka bg extra,air @ roti..nyum2..bulan ni saja dh 4x makan nasi arab- Nurul Atiqah Amiruddin

al jabbarTamanBukitMasKamunting said...

jemput try oasis restaurant jalan assam kumbang,taiping

ikram aeiffin said...

pada 7/8/2014..
sy dgn wife ke kedai ne utk lunch..
tapi mcm dah di tutup perniagaan..

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014