November 23, 2015

resepi nasi arab mandy (segera)

dah lama rasanya teringin nak buat nasi arab yg segera tu.
last sunday terus je ajak hubby g kedai terus beli mende alah tu.
nasi arab ni tak banyak lauk. simple. tapi janji nasik kene terasa lah.






beras ni perlu direndam 20 minit atau lebih. baru dia cukup kembang

simple salad : tomato, timun, bawang besar, garam, lada hitam. 

utk dapatkan lebih uummph, letak bawang putih banyak2...



ayam baru keluar dari oven. yummmy....





resepi dapatkan di sini. 


November 05, 2015

assignment ke Sungai Petani

we stayed at Puteri Emerald Hotel for 3 days 2 night. 
room is ok, selesa, bersih, cuma karpet je lama sikit.
tandas ada hose, bersih. 
tv byk chanel. 
wifi laju. 
food sedap. 












sampai dah jam 10 malam so kami dah malas nk keluar cari makan... nasib lah hotel ni ada room service...
alhamdulillah.... makanan sedap pulak tu. berebut pulak aku dgn laki aku abiskan nasi bubur ni....  hehehe...

dah abes keja , aku ajak mr hubby ke Pantai Merdeka... lama tak jejak kaki ke sini. 

wohaaaa...! sampai je tgk kat atas kebanyakan meja ada ABC ni.... hehehe.... 


click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014