December 24, 2012

sepetang di ecurve

petang semalam mr hubby ajak gi jalan-jalan kat ikea.
jalan ok je semalam.. sbb ramai yang bercuti so jalan agak lengang dari biasa...

since kami parking kat ecurve, kami cari port untuk makan dulu...
jalan-jalan...kat hometown kopitiam jer nampak ada seat kosong...
dah abis makan..kami cari surau utk solat zohor...
aku suka condition surau kat ecurve, besar dan selesa cuma aircond je kurang sejuk..
lepas tu masuk daiso, pastu jalan2 kat ikea pulak...
pada pemerhatian aku, mana2 shopping complex yang besar2 nih
mmg abis abisan lah deko utk krismas.. utk perayaan lain takde pulak sampai mcm tu..
kdg2 rs mcm perayaan tu adalah perayaan utama di malaysia..
hemm...

pe pon korang layan lah pic2 kat bawah ye...
















December 21, 2012

spagetti bolognese

hubby kol masa tengah keja..katanya nak bawak kawan singgah kat rumah b4 dorg outstation ke kl..
ok fine...bahan-bahan basah semua dah ada...cumanya kali ni aku modify sikit guna daging ayam dan meatball daging. emm.. sedap jugak... abis licin kuah nyer...kawan2 hubby mencedok macam makan laksa..kuah melimpah..! hehe..okla since tetamu suka..tuan rumah puas hati....

kawan2 boleh jugak refer entri yang lalu di sini yer...


 spagetti bolognese (4-5 org makan)


1 labu bwg holland
5 ulas bwg putih
2 sudu besar cili kisar
2 sudu kecil serbuk lada hitam - aku guna mccormick punya (terpulang nk byk mana)
1 sudu kecil rosemary - xletak pon takpe
1 sudu kecil mixherbs - xletak pon takpe
1 bungkus daging ayam kisar ramly (terpulang nk byk mana)
20 ketul meatball
2 tin kuah tomato (aku guna prego punya - tin warna hijau)
1 bungkus spagetti (aku guna san remo)

cara masak kuah
1. tumis bwg merah & putih,
2. bila dah garing, masukkan cili kisar, tunggu hingga cili masak
3. masukkan daging kisar, meatball, masukkan serbuk lada hitam, rosemary & mixherbs
4. goreng lama sampai daging masak
4. bila daging dah masak, masukkan kuah tomato, tunggu sampai mendidih, then tutup api.



cara rebus spagetti
1. didihkan air
2. dah didih, baru masukkan spagetti..
3. taburkan sikit garam dan 1 sudu besar minyak
4. lps 4-5 minit, angkat dan tos kan..




December 20, 2012

Impiana Resort Cherating

kalau sudah namanya rezeki... insyaAllah... Alhamdulillah..

segalanya tidak dirancang...
2-3 hari sebelum 12 - 14 Disember yg lalu... mama dgn abah sememangnya bersiap-siap sebab nak ikut adikku si mama Qaid pergi bekursus di Suria Hotel, Cherating... tiba-tiba sememangnya Allah itu lebih hebat perancanganNya... aku pulak tiba-tiba takde angin takde ribut dapat invitation utk jadi penceramah utk satu kursus yang terpaksa dirahsiakan maklumatnya....pulaknya tempat yg dianjurkan tu best bangattt.... aku pasti tidak akan menolak...

si mama Qaid disediakan transport oleh jabatan, tapi disebabkan aku pon dapat join sekali, so kami pegi dengan sebuah kereta shj bersama mama abah kami dan Qaid. 

so pagi2 jam 8 pagi kami gerak dari putrajaya... Qaid behave saja pada awalnya..tapi bila dah masuk jam ke-3 perjalanan dia mulalah boring... tp alhamdulillah... dia cuma boring...tp bila dah sampai hotel...dia lah yang paling happy among all.

lobi - tokwan dah tak larat nak control Qaid yang masya Allah...lasaknya....

setelah check in...kami masuk ke bilik... huiyooo... bestnya....tepi laut sey...!


tandas yang bersih

ni yang besttttt skali ! angin mmg menderu2 sepanjang aku kat sini...

tenang sangat...

mama Qaid tak lepas peluang nk berposing

Qaid mcm biasalah, tour habes satu bilik

seksi lah dis angle, leh jenguk sape2 yg tgh mandi. hihi..




bukan main lagi tok dgn tokwan landing...

tgkla aksi dia, sikit pon tak heran

hehehhehe.....i'm a big fan og boboiboyyyy

wahhhh hepi !



bila buka tingkap yg kat belakang tu mmg best lah....angin berebut2 nak masuk...

whole view

tapi yg slack sikit, langsir pakai bidai mcm tu jer.. bila malam datang gayat jugak nak salin baju or tido..rs cam org nmpkje dari luar..

tv yg ada channel Warna !





bila dah habis sesi petang.. kami jalan-jalan sekitar chukai...bawak abah mama g makan sata 

sata - aku tak suka sgt

tgk tu tak senonoh membedal

pemandangan malam..sgt indah

lobi di waktu malam


sementara menunggu kelas bermula, layan bola dulu malaysia vs. Thai

sesi penutup


wif new frens from uitm kelantan




click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014