October 28, 2008

Irdina & Hajar turn 1 !

oops.....seksi plak...hakimi teringin lah tu..

Irdina wif my younger brother .. punyala ssh nk bg pakai bithday hat tu...

Happy Birthday sayang ... Irdina (left) & Hajar (wif hat)

cute & yummy

27 Oktober 2008 Irdina turns 1 !..a week after birthday Siti Hajar pulak...so alang2 dekat2
they celebrate together...both of them are my cousins..apa yg menarik mengenai dorang ni...nampak macam twin..tp sebenarnya tak...dorg punya daddy yang twin...menjadi penawar hati keluarga kami...hari2 kalau xjumpa rindu sgt...juga menjadi sebab kenapa aku asyik nak blk kg.hehe. neway, semoga Irdina & Hajar sihat sentiasa..we love both of u..!mmuahh...
Talking bout my cousins...as a whole...I have 20 all of them from 7 couple of parents...so kalau include siblings aku 3 org so totally cucu Tuan Hj. Abd Aziz ni 23 person from 8 couples. aku lah cucu sulong...sian tokwan..xde cicit lagi..but dun wori..insyaAllah..lagi setahun setengah ye tokwan..erk..!

October 09, 2008

Cian Gebu ....



salam everybody..

Selamat berpuasa diucapkan…rsnya dah lama sgt2 xupdate blog nih…disebabkan kekangan masa..i luv to read ppl’s blog but to blog myself..hehe..lu pikir la sendiri bak kata nabil. ini adalah kali ke-2 aku berpuasa kat tg.malim sejak aku memijakkan kaki ke UPSI nan permai. 1st time dulu 2nd day puasa aku dtg sini utk di inteviu ..dan mungkin jugak barakah bulan ramadhan ni yang mana doa2 ku..org tua ku.. dimakbulkan Tuhan..alhamdulillah..

Berpuasa sebagai seorg bujang..pulaknya xde housemate..sememangnya lah menyedihkan..bukan setakat sedih..sunyi plak tu..! hem..aku pecaya sapa2 yg sedang melaluinya akan lebih memahami perasaan ku ini..genap ja seminggu puasa..aku menghadapi keadaan yg agak sukar apabila keta kesayangan aku si Gebu kena hit&run. eee…mmg *&*%$ btol la sapa2 yg buat kat keta aku mcm tuh..yg bestnya aku sendiri pon xsedar langsung bila keta aku tu dah kemek…smp la one day aku lalu dpn pak guard dia yg tny awat keta aku jadi “mcm tu”…aduiii…melayang2 rm menjelang syawal nih..sabar…..

Talking bout bulan ramadhan nih..aku nk sentuh skit la pasal pasar ramadhan (PR) kat TM nih..so far yg aku dah visit ada 3 PR di sekitar sini…kat KUO (btoi2 dpn umah aku), kat medan selera and kat pekan. most of them brg2 yg dijual boleh dikatakan sama je..xcukup variety..tp yg aku paling suka bubur puteri mandi..fuhhh memang sedap abis. cukup serba serbi.lemak.manis.masin.liat.lembut.suma ada! kalu hari2 amal bleh la join member club IJN kot. kuikui..itula atr resepi yg boleh dipuji..yg lain2 tuh biasa ja la.balik2 murtabak.nasik kerabu.nasik berlauk.kuih muih…mksdnya kalu hari2 bukan di bulan ramadhan pon mmg itu jugak menu di mana2 .. kalu diteliti balik..dibulan yg mulia ni..misi kita bukanla mencari variety menu dlm seharian kita tp patutnya kita mencari dan melaksanakan variety dlm ibadah2 kita..hemm..oops tergelincir sikit..hehe..sikit je.

rsnya cukup dulu utk kali ini…xsabar menjelang petang..menanti kehadiran ayahanda bonda utk berbuka bersama2…semoga mereka slmt dlm perjalanan..

wassalam.

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014