March 02, 2009

warm nite @ Putrajaya

Happy besday my dear..Semoga dirimu beroleh kebahagiaan di dunia & akhirat.Amin..
Celebrate kecil2an saje...just a cake and dinner set of KFC..sederhana tp bermakna.
Malam tu tenang jer...angin sepoi2 bahasa...orang pon xramai. y? not so sure. maybe awal lagi. tp selalu pon kul 8++ dah penuh manusia kat perkarangan masjid nih..tp ok jugak aman sikit xramai orang..melihat perkarangan/dataran masjid ni..aku bersyukur sgt kerana at least kat Malaysia ni aman damai..xde peperangan...pembinaan masjid pon tidak diganggu...tak ada yang dengki..even non-muslim pon dilihat berlegar2, dan melawat tempat umat Islam beribadat ini. harus diingat masjid bukan sekadar tempat sembahyang sahaja malah kita juga harus menjadikan ianya sebagai platform kegiatan ekonomi, sosial dan budaya. aku lihat putrajaya kini semakin maju dan maju...semakin meriah dengan kerlipan lampu...even di perkarangan masjid pon dah semakin cantik dan selesa...semakin byk tempat duduk dibina dan machine water cooler pon dah ditambah bilangannya. a few pic taken :
masjid tersergam indah
kerlipan lampu
kawasan sekitar yang bersih dan damai
jambatan Seri Wawasan yang kelihatan kebiruan dari masjid

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014