September 24, 2014

Bangkok wif love part II

ok day 2 di Bangkok.... 
alhamdulillah tido di apartment dua bilik adik ku sgt lah selesa walau ramai... 
nak dijadikan cerita aircond di master bedroom rosak.. 
maka management pon baik hati bagi lagi satu apartment dgn 2 bilik jugak.. 
alhamdulillah... mmg bersenang lenang lah kami.... 

boleh jugak di jadikan pilihan utk bermalam ketika di bangkok...
Narathiwas Residence bilik yg di provide oleh IBM adalah 2 bedroom superior.

gambar-gambar kat bawah ni kredit to google...
mmg kami sampai dah penat, ngantuk, tak igt nak amik gambar ape..
tapi interior mmg sebijik mcm dlm gambar,,,





malam-malam yg seterusnya tak muat masuk bilik.. kami bantai tido kat ruang tamu jer.....
selesa banget




so hari ni kami akan berjalan-jalan di sekitar bangkok...
so sebelum memulakan perjalanan... adik bawak kami round dulu sekitar apartment dia...









jakuzi u olss !






oit che abe ! sempat lg tido ek! punyala sedap berangin tepi pool tu.... ahhhh....

ok nak gerak ke Chatuchak Market.. see u at part III okeh !! 

September 23, 2014

Bangkok wif love part I


hooray masa yang dinanti telah tiba...
beli tiket dah lama... 
sebelum hari raya puasa lagi...

dah kebetulan adik yg bongsu mmg bekerja di Bangkok..
dia yang beriya-iya suruh kami pergi melawat dia kat sana...
well... bagus jugak tu, save dah bajet hotel. hiksssss!

kali ni kami pergi beramai-ramai... 10 org termasuk 2 org budak cute.

penyeri kami semua...

kali ni kami naik MAS... cuak jugak sebenonye..

niat di hati nk jugak try airlines lain.. tp mahal..
MAS jugak yg murah... air asia pon mahal lg...




ni itenary kiteorg kalau ada yang berminat nak jadikan guide.....



maafkan bahasa pasar yg terdapat dlm tuh ye.. hehe...


as usual...  groufie duluuuuu.....




check in time... ok...itu beg aku n mr hubby.. nampak 2 beg saja kan... balik sure beranak...

okay.. adikku dgn hubby dia pon 2 beg jer...
 
ok... sebelum fly kami balun kfc dulu... lapaq wehh.... 

tgh tunggu gate buka nak naik kapal terbang..


ooo.. naik MAS leh tgk movie... airasia n vietnam airlines tadak mende nih.... menarik...

banyak jugak pilihan movie yg dorg bagi... last2 aku pilih SEJOLI jer. 
dorg bagi headfon jugak.. ha.. br clear !




ok.. makan time... nasik lauk ape tah tak igt dah. 

orange juice n plain water, mr hubby dia akan mintak sume air..
plain water, orange juice, apple juice. takpela tangki besar kan. hikhikhik


subhanallah.. cantik kan... 

dah dekat nak sampai... dah nampak kerlipan lampu...


si Qaid sayang maklong nih....  dia sorg mmg kene amik satu seat. mujor lah ada movie.. tak lah dia bosan kat atas tu... 



mata dah merah... ngantuk... sebok je pak arab blkg nih

mama pon dah ngantuk sangat...

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=--===-
 
ok.. dah sampai airport suvarnabhumi...... alhamdulillah...

giler banyak orkid hidup kat sini... gemuk2 plak tu.. mama jumpa orkid apa lagi....

ini sahaja beg yg di bawa ke mari..... 




ini sahaja beg yg di bawa ke mari....balik nnt tgk lah cmn deme "bersalin"




penat kot



erkkk


sampai je kami amik cab.. dari airport ke narathiwas residence rumah adik aku tu kos rm35 @ 350baht.
ok daaa kami nak balik tido...
sambung lg di part II...

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014