May 02, 2013

our 4th wedding annivesary - part I




Alhamdulillah...pejam celik..pejam celik... dah 4 tahun kami melayari hidup sebagai suami isteri...
kaang-kadang tu rasa cam eh ye ke dah 4 tahun rasa cam baru lagi..

since 1 May tahun ni jatuh pada hari rabu, nk ambik cuti panjang pon kena tambah lagi 2 hari cuti tahunan, alamak sayang lah pulak. so kami decide utk pegi yang dekat2 saja lah.. so mana lagi yg paling dekat dgn we olls..? 
cameron highland lah jawabnye....hihi...

kami bertolak dr tm jam 1 tghari.... pada awalnya hujan sepanjang sepanjang jalan sampai lah ke air terjun lata iskandar baru lah hujan berhenti..alhamdulillah..perjalanan kami selamat sampai ke destinasi. 

it took us 2 jam 30 minit. so jam 3.30 kami sampai...mmg ngam2 leh leh check in hotel...
kali ni kami pilih Heritage Hotel... saja nak try hotel lain2 kat CH...
harga pon not bad..taklah mahal mana..kami dpt RM185 pakai gov servant rate..


cantik kan perseikitaran hotel ni
sampai je parking lot terus terkam kat bunga ros yg tgh kembang ni

setelah check in kami pegi masuk bilik dulu hantar beg sume....

spacious jugak lah kan bilik nyer...kalau dtg lg 1 family pon lepas..bawak toto..


ada bath tub lagik


pemandangan dari balcony...urmmm.....sampai bilalah kehijauan ni akan berkekalan kan?



damai....

dah puas-puas menatap pemandangan..kriukk2 pulak perut nih mintak diisi...adoyai tak lunch lagi rupanya...!



as usual, hubby mmg suka ke restoren sebelah de la fern hotel tu, sbb situ bersih dan proper sikit. 

tengah tunggu nasik goreng...

bila perut dah kenyang....kami pon bergerak ke destinasi seterusnya iaitu Kea Farm.....
 
strawberry chocolate. is a MUST kalo dtg sini...... 3 stick RM5, tp aku dpt 4 stick sbb bodek slaesgirl tu.


mama pesan..kalo nk beli limau, cari yg pungkoq belubang, baru manis. mmg betoi baq ang....manis leting limau ni..!

jagong mutiara....ini pon is a must!

ubi manis.....haha..lawak2..."membuang angin" sampai siang makan ubi ni....siap leh main lawan-lawan..!! hahahahha....


okay-okay......the stories end here....esok punya sambung esoklah ye..... daaaa....




click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014