April 07, 2010

weekend di Muar - Tangkak

Selamat Pengantin Baru Su ....
terima kasih sebab sudi jemput kami sekeluarga...

peluang ke Muar sentiasa kami tunggu..
specially en huby yg mmg rindukan Muar ..
maklumlah...dah 5 tahun bekerja di sana...

so hari jumaat plus minus kul 11 pagi kami bertolak ke Tangkak dari Putrajaya...
perjalanan mengambil masa 3 jam ..
kesian en huby drive sorg2...kami semua tetido lam perjalanan..

at first 2 hari sebelum ke sana aku dah wat reservation kat Gunung Ledang Resort(GLR).
dgr macam best je..
so sesampai je kat Tangkak kami terus menuju ke GLR..
mak oi..jauh jugak...ada jugak lam 70km dari tol Tangkak ke GLR.
GLR ni dikelilingi pokok-pokokkelapa sawit dan air terjun..
sesuai lah buat yang dah bosan duduk kat bandar.
sekali sekala datang GLR leh menenangkan fikiran..mandi air terjun...
sunyi je kawasan kat situ...

setelah difikir-fikir...
kawasan tersebut jauh dari pekan, tempat makan pon payah.
so kami decide untuk tinggal di Muar.
senang untuk cari makanan dan tempat shopping.

so, semasa berpatah balik untuk ke Muar kami singgah di bandar Tangkak.
lunch dulu di deretan kedai makanan di stesen bas Tangkak.
fuhhh...mmg sedap la makan kat situ. punya lah lapar sampai gambar xsempat nak snap.
selesai makan, kami berjalan di sekitar bandar Tangkak yang terkenal dengan kain dan langsir.

Selesai shopping, kami teruskan perjalanan ke Muar...
ada banyak hotel di sini, tapi nampaknya hotel D99 menjadi pilihan sebab mmg bangunan nya menyerlah di tengah2 bandar Muar.
price agak okla...kami amik family room dengan harga RM168++, yang mana x akan dapat kat KL atau bandar2 besar yang lain...
servis ok...food pon ok...

keesokkan hari kami pon pergi lah ke rumah Su di Jalan Bukit Gambir..
selesai kenduri kami pon berpatah balik ke Putrajaya dengan letihnya...
letih tp seronok....

antara bilik-bilik yang disediakan di GLR

kedai makan di GLR

bilik seminar untuk tujuan kursus

bandar Tangkak

Welcome to Muar - Jambatan Muar





on da way ke rumah SuSelamat Pengantin Baru Su...!!
moga berbahagia ke akhir hayat.

1 comment:

Mummy_nad said...

awat xhabaq?? kalau tau nak p tangkak leh suh singgah kedai makan abg...nad lanje..heheee

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014