May 26, 2009

your husband/ boyfriend/ lover

Rules:Here’s a chance to see how well you really know your husband/boyfriend/lover.Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband/boyfriend/lover to see how right you really are.
en huby & me
1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
news, sports, animals xpon filem P.Ramlee
2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
makan gitu je xde dressing2 dah
3. What’s one food he doesn’t like?
ade ke? ahakss
4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
any kind of fruit juice or nes ais
5. Where did he go to high school?
Sekolah Men Abdul Samad (tinggi ke?)
6. What size shoes does he wear?
seploh
7. If he was to collect anything, what would it be?
coins - differentiate by year
a part of his collections

9. What would this person eat every day if he could?
sup, sup, sup
10.What is his favorite cereal?
coco crunch
11.What would he never wear?
anything in pink !
12. What is his favorite sports team?
Liverpool &Chelsea kan abang??
13. Who did he vote for?
biarlah rahsia katanya
14. Who is his best friend?
ramai..ntah mana satu !
15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
kuat merajuk
16. What is his heritage?
Melayu
17. What is his favourite colour?
orange I guess
18. What is his habit?
everytime nak makan….dia mesti nak ader air suam…even dia order air manis air suam tu
wajib ade. dia suka basuh baju…xkira la mesin or by hand..byk pon xpe..tp jgn suruh dia
jemur..dia xreti…!

19. What is he proud of?
his job
20. Do you think he will read this?
mesti…force him!
21. Tagged another person
- kak zah
- monot
- am

- yatt
- murni

gud luck guys..!!

May 25, 2009

patut la....

patut la ibu kucing ni asyik nak curi masuk lam umah kiteorg ja.......asal sliding door tebuka...mesti dia masuk....rupa2nya ada udang di sebalik mee.....en huby dah ckp mesti dia nak simpan anak dia............tp perut kempis je xmcm ada baby pon...rupa2nya hari ni baru terjawab......mmg betul lah nak simpan baby dia...dah besar pon..maksud dah agak lama si ibu ni "bersalin"..neway...so cute....5 ekor semuanya...bulu pon cantik....en huby nak bela...tp i alah pada bulu kucing...cannot...nnt sebulan asyik dok bersin jer...

so ada sapa2 berminat? just let me know....... :-)
comel kan? mata biru lagi..
ibu yang sentiasa monitor apa anak2 buat
oho....so cute.......

May 24, 2009

nasi ayam ala sempoi

nasi ayam oopss sup and sos xde gambar

hari ni en huby ckp nak makan nasik ayam...so pagi2 lagi dah tny ngan puan google resepi nye. hehe...3-4 thn lepas ade lah buat...dah lama..so igt2 lupa je resepinya...tgk lam peti sejuk..ayam ade.sup bunjut ade. tomato ade. tp salad, timun xde. en huby ckp xpe..tomato saje pon ok..then buat la..mula2 rebus ayam dulu sebab nk buat stok air rebusan ayam yang gunanya untuk masak nasik and wat sup....then dah siap perap ayam tersebut utk goreng...sapa2 nak resepi sila refer sini....hari ni kiteorg kemas rumah, basuh baju...thanks to en huby yang rajin/understand/tolerate tlg i wat kije umah...thanks dear :-) so sebagai upah kita makan nasi ayam ari ni...!

jalan - jalan cari ... ?

hari ni sabtu...si gebu pon dah masuk 33000 km..35oookm dah kena wat standard service..so we decided to service awal lah since 35000 lambat lagi..mlm semalam en huby ckp dia nak makan roti jala..so tepung nya mlm2 lagi i dah siap bancuh and blend...so bangun pagi td just "jala" kan jer..

sampai je kat Perodua service centre Sg. Ch** @ 9.00am. actually i dah wat appoinment last monday lagik. i reserve kul 9.30am...dah 30 minit berlalu keta i still xmasuk dalam..i dah hangin..org dah wat appoinment pon lambat ke..i dah bgtau staf..dia ckp nanti masuk...ok fine..i sabar...1 hour past....still x masuk??? adoyaii....again i inform staf bertugas...dia dah xsanggup tgk muka i yg ala2 singa betina tuh kan...then after 15 minits baru keta i masuk dalam..1 jam 15 minit i buang masa kat situ...bosan giler..magazine dah la sikit..newspaper pon 3 jenis je..orang ramai..refreshment abis pon xrefill..! oh gosh...cukupla..i xg dah situ...and then bila dah masuk dalam nak xnak dorg kene siapkan within 1 hour or else....FREE...oklah lg 10 minit nak 1 jam dah siap keta i..bukan ade rosak pon...just normal check jer...itu yg hangin sgt kene tgu sampai 1 jam ++...

bila dah siap..berabis jugak la rm205..kalau wat servis kat kedai biasa rsnya xsampai pon...tp tah la xbiasa dan xtau kedai mana yg trustable utk wat service..then b4 balik customer sevice staf tu mintak maaf atas kelewatan yang berlaku..then i just ckp "ok tp pls make sure la org yang wat appoinmet dgn walk in..kalau tau wat appoinment dorg layan mcm org yg dtg walk in xdenye i ssh2 nk wat appoinment. sbb i g service centre lain mmg dorg utamakan org yg wat appoinment."

dah siap kat situ nak g amik barang yang abah kirim dengan bas kat Jln Duta...sementara nak tgu 2.30pm i dgn en. huby g lepak dulu kat taman tasik perdana dekat dgn parlimen..nasib baik bawak roti jala balance breakfast pagi td..so kiteorg berpicnic dgn roti jala tu..hehe..

tiba2 teringat plak kat jln tar ada pasar malam...tingat kepok lekor crunchy...cari parking kat semua house punya la ssh...bape kali tawaf baru ade ! adoyai....penat nye....cuci mata..tgk kain, tudung ape pulak yg latest...agak2 2 jam kat sana....pk nak g mana pulak...dah lama xg IKEA...tiba2 rs nak g jln2 kat sana....i terus ajak en huby g sana...lepak2..jalan sampai la kul 9 mlm...dah penat giler...sakit dah kaki sume..huhuu.... so dah penat...we dicided balik TM....kat hiway dr Sg. Buloh - Rawang jem giler...aduiii...nasib keta auto..dekat 20km jugakla Q...sabo je la..rupa2nya jem sbb org slow nk tgk jer..! aduii...mmg betul la rakyat malaysia ni "prihatin"...tgk je! bukan benti menolong pon! saba je la! almost 11 baru sampai umah.....waaa....ngantoknye...

roti jala dan kari ayam. resepi
en. huby yg dah boring kene tgu 1 jam lebih
finally naik jugak gebu atas tu
en huby yg baru nk berkenalan dgn person incharged

nasib baik cakap serupa bikin..
en huby sedang menikmati roti jala
faveret department @ IKEA : kitchennak balik daa...
argg jem!

May 22, 2009

lunch for today !

emm....hari ni break lama sikit so i manage to cook lah for lunch..kalau tak on working days masak nasik je...lauk beli je kat kedai....itupon kalau en. hubby ada kat rumah kalau xde...i "cicah" biskut ngan melo jerk..!

menu pon senang jerk just kari ikan....ikan tenggiri masak dendeng..and menu wajib gobis+carrot goreng....and sementara tgu hubby balik semayang jumaat i try buat bubur cha cha....feberet i k........hopefully en. hubby will love it lah!

May 16, 2009

menu for dinner pulak

haha..i hope i will be rajin memasak for the rest of my life..
for dinner i cook tomyam + ayam goreng salut tepung + gobis goreng ..
my hubby said i oredy can "buka kedai makan"...
iyolah tuu... but thanks for the compliment dear. :-)

sebelum
selepas .. puas ati... :-)

sagu gula melaka

Resepi Sagu Gula Melaka

dis is menu for tea break..
sagu gula melaka. simple menu. easy.tp sedap.
kuikui dulu2 masa single xpeduli pon ape nk makan during breakfast, lunch or tea break.
tp skg ni bila dah ada huby pandai pulak nak test skill..
ya la best bila dipuji, tp sakit gak kalu kene komen. hehe..utk kemajuan..

breakfast for 2


halu halu....
amboi lama pulak xupdate...
bz ler kata kan...
sbg memenuhi request cik Y..
i just nak share wat i prepare for my hubby dis morning...
nasik lemak + sambal bilis+ telur rebus..
pagi2 lagi i dah bangun....rs bersemangat nk masak untuk suami tersayang..
testing porcelain dinner set present from opis...tq ICT ... i luv the set very much..!
k lah nk g kemas umah..and buka kedai dobi...plak ni...
daa....

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014