May 24, 2009

jalan - jalan cari ... ?

hari ni sabtu...si gebu pon dah masuk 33000 km..35oookm dah kena wat standard service..so we decided to service awal lah since 35000 lambat lagi..mlm semalam en huby ckp dia nak makan roti jala..so tepung nya mlm2 lagi i dah siap bancuh and blend...so bangun pagi td just "jala" kan jer..

sampai je kat Perodua service centre Sg. Ch** @ 9.00am. actually i dah wat appoinment last monday lagik. i reserve kul 9.30am...dah 30 minit berlalu keta i still xmasuk dalam..i dah hangin..org dah wat appoinment pon lambat ke..i dah bgtau staf..dia ckp nanti masuk...ok fine..i sabar...1 hour past....still x masuk??? adoyaii....again i inform staf bertugas...dia dah xsanggup tgk muka i yg ala2 singa betina tuh kan...then after 15 minits baru keta i masuk dalam..1 jam 15 minit i buang masa kat situ...bosan giler..magazine dah la sikit..newspaper pon 3 jenis je..orang ramai..refreshment abis pon xrefill..! oh gosh...cukupla..i xg dah situ...and then bila dah masuk dalam nak xnak dorg kene siapkan within 1 hour or else....FREE...oklah lg 10 minit nak 1 jam dah siap keta i..bukan ade rosak pon...just normal check jer...itu yg hangin sgt kene tgu sampai 1 jam ++...

bila dah siap..berabis jugak la rm205..kalau wat servis kat kedai biasa rsnya xsampai pon...tp tah la xbiasa dan xtau kedai mana yg trustable utk wat service..then b4 balik customer sevice staf tu mintak maaf atas kelewatan yang berlaku..then i just ckp "ok tp pls make sure la org yang wat appoinmet dgn walk in..kalau tau wat appoinment dorg layan mcm org yg dtg walk in xdenye i ssh2 nk wat appoinment. sbb i g service centre lain mmg dorg utamakan org yg wat appoinment."

dah siap kat situ nak g amik barang yang abah kirim dengan bas kat Jln Duta...sementara nak tgu 2.30pm i dgn en. huby g lepak dulu kat taman tasik perdana dekat dgn parlimen..nasib baik bawak roti jala balance breakfast pagi td..so kiteorg berpicnic dgn roti jala tu..hehe..

tiba2 teringat plak kat jln tar ada pasar malam...tingat kepok lekor crunchy...cari parking kat semua house punya la ssh...bape kali tawaf baru ade ! adoyai....penat nye....cuci mata..tgk kain, tudung ape pulak yg latest...agak2 2 jam kat sana....pk nak g mana pulak...dah lama xg IKEA...tiba2 rs nak g jln2 kat sana....i terus ajak en huby g sana...lepak2..jalan sampai la kul 9 mlm...dah penat giler...sakit dah kaki sume..huhuu.... so dah penat...we dicided balik TM....kat hiway dr Sg. Buloh - Rawang jem giler...aduiii...nasib keta auto..dekat 20km jugakla Q...sabo je la..rupa2nya jem sbb org slow nk tgk jer..! aduii...mmg betul la rakyat malaysia ni "prihatin"...tgk je! bukan benti menolong pon! saba je la! almost 11 baru sampai umah.....waaa....ngantoknye...

roti jala dan kari ayam. resepi
en. huby yg dah boring kene tgu 1 jam lebih
finally naik jugak gebu atas tu
en huby yg baru nk berkenalan dgn person incharged

nasib baik cakap serupa bikin..
en huby sedang menikmati roti jala
faveret department @ IKEA : kitchennak balik daa...
argg jem!

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014