January 19, 2010

ending Cinta Balqis ? arghhh...

huhu..finally abes jugak episod duka lara si balqis nih..
tp ending yang sangat xpuas hati....yg sgt x best..
mmg la...hidup kita ni mana boleh yg indah2 saja...
dan cinta pon xsemestinya bersatu...
tp dah alang2 wat story tu....wat la ending yang best...
huhu..xpuas hati..! nape la si balqis dan ezany ni sanggup korbankan
hati dan perasaan dorang demi untuk orang lain?
kononnya,
"Dia mengejar cinta sejati,namun tanpa disedari ia hanya di depan mata "
rasa "ngilu" je nengok ending smlm...!!

eh hello....ini drama je ok?
xyah emo2...
pepon, Nur Kasih jugak best...
kalu Nur Kasih pon ending mcm Cinta Balqis...
ishh mmg la.....






January 18, 2010

aktiviti Ahad - Adnan Sempit :-)

Adnan Sempit...!! yes...sebuah movie yang best...
kelakar nak mam**s!!
aku igt ianya movie yg lebeh kurang dgn mat2 rempit..
at 1st aku mcm xnak tgk..sbb igt mcm citer stereotaip mat2 rempit yang lain...
ganas...kasar...bosan..
tp rupanya Adnan sempit ni berlawanan dgn citer2 mat rempit tuh.
ataupon in other word, movie yg ajar org jadi baik dgn menunjukkan adegan yg baik.
filem2 rempit yg lain pon kononnya nk mengajar org jd baik...tp adegan yang dipertontonkan tu menunjukkan contoh2 yang xbaik...
not to say A.S ni adegan sume baik..ade jugak yg xbaik, tp sikit je lah.
mungkin sekalung tahniah boleh diberikan pada hero filem nih Samzy.
best la lakonan dia.
aku mmg suka lakonan dia even sebelum2 nih pon.
dah la cute. haha..jgn mare ye abe. abe pon cute hape...
kuikuikui..
kita jugak leh tgk sisi lain Intan Ladyana..
pujian jugak buat Yana, Along, Cat Farish dan Juliana Hana
kerana berjaya menghidupkan cerita ni.
kiranya masing2 idup dgn watak masing2...
so sape yg bosan2 kat umah...leh la layan citer nih.
4 from 5 stars given.
-----------------------------------------------------------------------

lama dah berangan2 nak pakai oven...huhu..skg baru dapat beli..teringin nak pakai microwave..
baru moden kan..hehe..tp bila surfing internet nih byk keburukan pakai microwave...
antaranya :

1) Menyiram pokok menggunakan air yang telah di panaskan pakai microwave. Biji benih tak akan bersemai, tak akan hidup.
2) Pada tahun 1991, hospital di Oklahoma telah disaman akibat seorang pesakitnya mati.Setelah menerima darah yang telah di panaskan di dalam microwave.
3) Stanford University mengkaji akibat memanaskan susu ibu menggunakan microwave.
Ternyata jika menggunakan setting yang rendah pun, susu akan hilang khasiatnya.
4) Di Russia pulak, microwave telah di sekat penggunaannya kerana kesan negatif.
Kesan lain :
- menyebabkan perubahan hormon dalam lelaki dan perempuan jika menggunakan micowave secara berterusan.
- Kandungan mineral dalam sayuran akan bertukar kepada radikal bebas kanser
- Boleh menyebabkan tumor perut dan menambah jumlah sel kanser di dalam darah kita.
- Melemahkan sistem imunisasi badan
- Menyebabkan badan kita kurang berfungsi untuk memproses segala vitamin dan khasiat dari
makanan.
(kredit to http://yasminz.wordpress.com/2008/05/03/bahaya-guna-ketuhar-gelombang-mikro/)
lagi info di sini 1 , 2, 3

so xjadi lah nk beli microwave...xpelah..biarla conventional sket, janji xtanggung risiko.
neway tq to en huby...for this oven...
ok pasni...i promise masak mcm2 lagi k?

RM139.00 . and its approved electrical equipment by Suruhanjaya Tenaga ok !

picnic at Sg. Bill

last Saturday, lps solat Subuh, igt nk tido balik...tp tiba2 rasa teringin pulak nk picnic. tp kat mana ye? setelah memikir2..teringat lah Sg. Bill seperti yg diwar2kan oleh saudara Mazidul Akmal Sidek. hemmm....ok jugak tu...lagipon aku & en huby xpenah lagi sampai sana.. so aku pon dengan excited bgtau kat en huby yg baru je sambung tido...and he said "yes". wah...aku pon apa lagi....terus masuk dapor...terus mula masak. nasib ikan kembong sume dah siap perap...tinggal nak bakar je...so cepat la preperation aku...dah tegedik2 rasanya nak mandi air terjun...lama sgt dah xmandi air terjun/ sungai mcm tu...

so, sambil2 bakar ikan tu, dapor satu lagi aku masak sup ayam....itupon awah2 nye sume aku dah siap prepare smlm...senang bila jadi plan tekejut2 mcm ni just campak masuk periuk je...kebetulan pulak on friday tu g pasar, ade beli daun pisang...so boleh la bungkus nasik dgn daun pisang...!! wawawa....mmg aku jenis suka spare daun pisang ke daun kunyit ke kat umah, untung2 nak wat bakar ikan/ayam senang..traditional...bila sebut pasal daun pisang..teringat time study dulu, bila nak balik shah alam...suruh mama g amik daun pisang umah tokwan, wat bungkus nasik....pastu bila lapar , buka makan dalam bas...!! bayangkan lah lam air-cond, cmn bau ? perghhh....mau teringin...mesti org lain cepat2 je suruh driver benti..sbb xtahan bau...lapar seyy........!

after 1 hour, aku pon siap2 food then bawak baju, towel aku ngan en huby kami pon bertolak.....tercapai lah hajat aku nk mandi sungai sambil berpicnic ...so utk sesiapa yg berhajat ke sana aku ade snap a few pic. hopefully leh jadi panduan....klik on image for a larger view..

1) lepas exit tol Tg. Malim, terus je...b4 traffic light, belok kiri,(turun bawah)
terus je sampai simpang 4 seperti di atas.
2) traffic light simpang 4 tu, amik kanan (follow sign board Kg. Slim),
terus je....anda akan melalui kawasan seperti gambar dia atas.3) follow sign board "Kg. Slim"4) terus sehingga sign board menunjukkan "Kg. Slim" belok kanan.5) u'll reach here after 10km
dah sampai..!!
tempat masak ada disediakan
rasanya ini tandas atau bilik persalinan,
unfortunately ianya tidak diselenggara dengan baik.
nak masuk pon takut
meja kerusi juga ada namun keadaan sekitar sangat kotor.
please somebody do something..
sayangilah khazanah alam kita
wakaf
dewan orang ramai juga tidak diselenggara . sayang.
aku rasa pada tahun 2004 dahulu keadaan di sini pasti
berada di tahap maksimum...
maklumlah menteri nak datang....
tp sekarang?
mujurlah air bersih...jernih dan segar..
homestay milik famili Mazidul Akmal Sidek
simple but healthy :-)

so, enjoy...!

January 03, 2010

tudung muslimah / e-kin

Please visit http://be-stylo.blogspot.com for further info... come on...!!













click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014