January 18, 2010

aktiviti Ahad - Adnan Sempit :-)

Adnan Sempit...!! yes...sebuah movie yang best...
kelakar nak mam**s!!
aku igt ianya movie yg lebeh kurang dgn mat2 rempit..
at 1st aku mcm xnak tgk..sbb igt mcm citer stereotaip mat2 rempit yang lain...
ganas...kasar...bosan..
tp rupanya Adnan sempit ni berlawanan dgn citer2 mat rempit tuh.
ataupon in other word, movie yg ajar org jadi baik dgn menunjukkan adegan yg baik.
filem2 rempit yg lain pon kononnya nk mengajar org jd baik...tp adegan yang dipertontonkan tu menunjukkan contoh2 yang xbaik...
not to say A.S ni adegan sume baik..ade jugak yg xbaik, tp sikit je lah.
mungkin sekalung tahniah boleh diberikan pada hero filem nih Samzy.
best la lakonan dia.
aku mmg suka lakonan dia even sebelum2 nih pon.
dah la cute. haha..jgn mare ye abe. abe pon cute hape...
kuikuikui..
kita jugak leh tgk sisi lain Intan Ladyana..
pujian jugak buat Yana, Along, Cat Farish dan Juliana Hana
kerana berjaya menghidupkan cerita ni.
kiranya masing2 idup dgn watak masing2...
so sape yg bosan2 kat umah...leh la layan citer nih.
4 from 5 stars given.
-----------------------------------------------------------------------

lama dah berangan2 nak pakai oven...huhu..skg baru dapat beli..teringin nak pakai microwave..
baru moden kan..hehe..tp bila surfing internet nih byk keburukan pakai microwave...
antaranya :

1) Menyiram pokok menggunakan air yang telah di panaskan pakai microwave. Biji benih tak akan bersemai, tak akan hidup.
2) Pada tahun 1991, hospital di Oklahoma telah disaman akibat seorang pesakitnya mati.Setelah menerima darah yang telah di panaskan di dalam microwave.
3) Stanford University mengkaji akibat memanaskan susu ibu menggunakan microwave.
Ternyata jika menggunakan setting yang rendah pun, susu akan hilang khasiatnya.
4) Di Russia pulak, microwave telah di sekat penggunaannya kerana kesan negatif.
Kesan lain :
- menyebabkan perubahan hormon dalam lelaki dan perempuan jika menggunakan micowave secara berterusan.
- Kandungan mineral dalam sayuran akan bertukar kepada radikal bebas kanser
- Boleh menyebabkan tumor perut dan menambah jumlah sel kanser di dalam darah kita.
- Melemahkan sistem imunisasi badan
- Menyebabkan badan kita kurang berfungsi untuk memproses segala vitamin dan khasiat dari
makanan.
(kredit to http://yasminz.wordpress.com/2008/05/03/bahaya-guna-ketuhar-gelombang-mikro/)
lagi info di sini 1 , 2, 3

so xjadi lah nk beli microwave...xpelah..biarla conventional sket, janji xtanggung risiko.
neway tq to en huby...for this oven...
ok pasni...i promise masak mcm2 lagi k?

RM139.00 . and its approved electrical equipment by Suruhanjaya Tenaga ok !

2 comments:

Ad said...

opoo...best ke adnan sempit...baru ni kakak ad nak g tgk...ad ckp kat dia...konpem cite lawak bodoh...mesti x best...dan2 kakak x jadi g tgk....hahahah

Cnidaria said...

mula2 muni pon pk gitu ad....
taklah..best cite nih..
lawak...tp xla bodoh...

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014