April 23, 2010

home sweet home : pemasangan grill



baru lepas loading grill masuk lam rumah...


design simple jer 
alhamdulillah dah siap...


kerja tiling porch dan pasang grill dah siap



April 20, 2010

5 celebrations in 1 !

17 April adalah sangat istimewa buat keluarga besar kami...
ini adalah kerana tarikh lahir Mama, dan 2 adik kembarnya iaitu Pakteh & Paktam.
so untuk tahun ni, kami bersepakat memilik Pantai Merdeka untuk meraikan hari tersebut...

Birth date abah pulak 21 April...so, we celebrate it in advanced lah.
Annivesary Abah & Mama pon 21 April...so sebenarnya ade 5 celebration in 1 time..

ape2 pon..Happy Annivesary buat abah&mama yang ke -30...
semoga kalian berbahagia sampai bila2...!!
we love u so much.....mmmmmmmmuuuaaahhhhhh...!!!

last time aku ke Pantai Merdeka Resort rasanya 2 tahun lalu.
sekarang dah berubah wajah ...
dah makin cantik dan bersih...
dan yang paling penting...dah ada swimming pool...!!

nama pon suda tukar okkayy...
sudah jadi Merdeka Beach Resort,
no more Pantai Merdeka Resort...
so kalu tny en. google, all details are about the previous management...
no phone pon salah.
so no fon yang baru leh refer kat sini....
punyalah susah nk reserve tru fon/website...
so please...management baru ni u all need to pay attention on that...

so takmo cakap banyak.... enjoy the pics..!








sesi suap-menyuap : Pakteh & Mak An

sesi suap-menyuap : Paktam & Cik Ja

sesi suap-menyuap : Mama & Abah

5 celebrations in 1 !!!

April 16, 2010

home sweet home : kitchen cabinet


table top asal yang dibina oleh pemaju


table top baru dan tambahan tile di dinding 
table top baru dan tambahan tile di dinding 

kerja-kerja pemasangan kitchen kabinet sedang dijalankan
 aksesori dan hood telah siap dipasang 


done !! 

April 12, 2010

bbq party KKLW

Sabtu lepas, lepas sit for exam SPA,
aku, en hubby & arif "dijemput" oleh adik aku yg pompuan Salwa,
utk join dia sama2 bbq party kat Hotel Seri Malaysia, Genting Highland.
kami pon, tanpa byk fikir terus je say Yes,

untuk Ad sori banyak2...xdapat join berthday party Atia...
sorry ok..maybe next birthday pulak jumpa Atia...
itupon kalau ibu Atia jemput aunty lagi..
hehe...
aunty pon tingin sgt nak jumpa Atia...
tapi xde rezeki lagi nampaknya...

so during the party,
oklah nampaknya..staff dorg pon xramai..
dalam 27++ je , tapi bila famili join jadilah lam 50++ rasanya...
happening jugak malam tu.
aku xpenah tgk Wa aku main "musical chair".
malam tu dapat la tgk. tp kalah!
haha...just dpt no. 2....oklah tu kan...

enjoy da pics!




kami berempat

amboi garangnya



Wa & me

again
me & hubby

my sis's fren, si Emy yg bertudung pink, Selamat Pengantin Baru in advance yea!!
she is getting married this Saturday...
semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa k. :-)


April 07, 2010

weekend di Muar - Tangkak

Selamat Pengantin Baru Su ....
terima kasih sebab sudi jemput kami sekeluarga...

peluang ke Muar sentiasa kami tunggu..
specially en huby yg mmg rindukan Muar ..
maklumlah...dah 5 tahun bekerja di sana...

so hari jumaat plus minus kul 11 pagi kami bertolak ke Tangkak dari Putrajaya...
perjalanan mengambil masa 3 jam ..
kesian en huby drive sorg2...kami semua tetido lam perjalanan..

at first 2 hari sebelum ke sana aku dah wat reservation kat Gunung Ledang Resort(GLR).
dgr macam best je..
so sesampai je kat Tangkak kami terus menuju ke GLR..
mak oi..jauh jugak...ada jugak lam 70km dari tol Tangkak ke GLR.
GLR ni dikelilingi pokok-pokokkelapa sawit dan air terjun..
sesuai lah buat yang dah bosan duduk kat bandar.
sekali sekala datang GLR leh menenangkan fikiran..mandi air terjun...
sunyi je kawasan kat situ...

setelah difikir-fikir...
kawasan tersebut jauh dari pekan, tempat makan pon payah.
so kami decide untuk tinggal di Muar.
senang untuk cari makanan dan tempat shopping.

so, semasa berpatah balik untuk ke Muar kami singgah di bandar Tangkak.
lunch dulu di deretan kedai makanan di stesen bas Tangkak.
fuhhh...mmg sedap la makan kat situ. punya lah lapar sampai gambar xsempat nak snap.
selesai makan, kami berjalan di sekitar bandar Tangkak yang terkenal dengan kain dan langsir.

Selesai shopping, kami teruskan perjalanan ke Muar...
ada banyak hotel di sini, tapi nampaknya hotel D99 menjadi pilihan sebab mmg bangunan nya menyerlah di tengah2 bandar Muar.
price agak okla...kami amik family room dengan harga RM168++, yang mana x akan dapat kat KL atau bandar2 besar yang lain...
servis ok...food pon ok...

keesokkan hari kami pon pergi lah ke rumah Su di Jalan Bukit Gambir..
selesai kenduri kami pon berpatah balik ke Putrajaya dengan letihnya...
letih tp seronok....

antara bilik-bilik yang disediakan di GLR

kedai makan di GLR

bilik seminar untuk tujuan kursus

bandar Tangkak

Welcome to Muar - Jambatan Muar





on da way ke rumah SuSelamat Pengantin Baru Su...!!
moga berbahagia ke akhir hayat.

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014