January 29, 2009

Rindu

wif Kila yg byk susah senang bersama. neway, ur mom's Kueh Tat is the best ever..!
u r always on my mind ...
kak syimee... jasamu ku kenang...
our workstation
my workstation.. windu...!
aku rindu kalian....

entah mengapa semenjak 2 menjak ni rindu ku pada opis lama ku meluap-luap...aku rindu...rindu sangat2...specially rindu pada ex-opismate ku...rindu sampai terbawak2 mimpi...Kak Syimee, Kak Shikin, Kak Waheeda, Kila, Kak Inaz, Kak Siti, Puan Azizan(GM)...kenangan bersama kalian tak pernah padam...niat di hati nk sgt g melawat...tp segan..lagipon kena amik cuti..nantilah one fine day..I'll be there..
Menyingkap kenangan di UEM...pada bulan 11 tahun 2006..aku bermula sebagai Young Executive Trainee (YES) dgn gaji permulaan hanyalah RM1200. Ianya satu skim yang diperkenalkan oleh GLC untuk membantu graduan-graduan yang menganggur pada ketika itu. aku pada masa tu dah 4 bulan grad..tp belom dapat keja...4 bulan pon aku rasa mcm dah lama sgt..tp aku xpenah putus asa...boleh dikatakan tiap2 minggu aku attend interview...mcm2 jenis interview aku dpt lalui...that's a very precious experience for me..tp lastt skali interview yang aku pegi kat UEM lah. dgn sesat...maklumla xfamiliar dengan jalan KL. tp aku xpenah give up. tp alhamdulillah...at last aku dapat jugak..inteviu tu aku aku dah hilang "nebes2" suma..yelah sbb dah byk g inteviu...dah jadi natural dah.
Start keja...masa tu aku ngan kila je budak YES..so mula2 mmg la malu+segan...sbb yela org baru...lgpon ms tu suma org bz dgn preparation Launching YES kat PICC..so kami berdua pon pandai2 la adapt...tp lama2 ok....dah jadi seronok keja sana...agresif..semua keja mesti siap cepat2..dapat keja hari ni..kurang2 esok siap.mesti cepat.semua org cepat.agresif.otak pon xsempat nak jadi lembap. tambahan pulak dpmt aku incharge training...so kami slalu outstaion..organize tarining sana sini...tu yang lagi seronok...kurang2 setiap bulan mesti pegi satu hotel...new experience....maybe sbb tu jugak kami satu dpmt mmg close...sbb slalu outstation...overnite sama2...
Well apa2 pon...berkat kesungguhan kami...aku ngan kila berjaya menempatkan diri sebagai permanent staff kat situ..post kami sebagai Executive..gaji pon dah naik..aku nk say a lot of thanks to kak Syimee yang dah banyak guide aku masa kat UEM dulu...sesungguhnya jasamu ku kenang sampai bila2...! u really a superb Supervisor...dan aku rasa...dah layak kot nk jadi AM..kuikui..xlupa juga pada Puan Azizan yang bagi aku peluang untuk aku merasai bekerja dengan GLC antara yang terhebat di Malaysia...! yang lain2...Kila, Kak Waheeda, Kak Siti, Kak Inaz, En. Ainul, Misran, Kamarul ... thanks jugak atas sokongan dan tunjuk ajar kalian...

* Thanks Kak Syimee coz still igt my birthday date....

top up 1 year more ......

Hepi buffday to me.....hepi buffday to me....hepi buffday to myself....hepi buffday to me.....
hehehe....already 28 maaa........sudah _ _ _ lor...
neway...aku bersyukur pada Allah s.w.t kerana memajangkan lagi setahun usia aku..
dapat lagi aku menghirup udara di bumi Mu ini ya Allah...syukur Alhamdulillah..

Aku harap pada tahun ini aku merealisasikan impian aku untuk melangkah ke satu lagi tahap kehidupan iaitu perkahwinan..bila..? tunggu.........semoga aku akan lebih tabah dan bersemangat untuk menghadapi apa jua rintangan yang bakal mendatang..

So, kat ofis...aku just wat mini-celebration ngan member2 opis..tu pon kwn2 secompartment je...thanks to Eila yang sudi sponsor KFC.....thanks too pada kwn2 yang lain yg sudi meraikan bersama2 aku Kak Kin, Fazi, Syed, Miza, Hikma, Zam pompuan.., zam lelaki..thanks....xbyk menu just a cake, chocolates, drinks + KFC from Eila....simple but yet kenyang...! Thanks to
them oso the the present! Nice tudung neway... :-)

A few photos taken.....

mocha cake
thanks Fazi for coming..
nyam nyam ...
1 utk kau .. 1 utk aku...
eh eh macam tangga daaa....wif ladies in da ofis
simple menuthanks for the present guys...!!
From left : Syed, Miza, Zam, Heikma, mummy Nadia, me & Fazicutethanks guys ....
xsampai 1 hour ...clear !!

a gift from ICT Club a.k.a opis daa...when to be Puan..?? hihi...cute .......
from sis ..thx..from bro...thx..

January 28, 2009

along the way ...

Gong Xi Fa Cai...
Selamat Tahun Baru buat penganut agama Buddha...
Chinese raya Melayu pon "sama naik" balik kg...
sama la kalu Melayu raya... kaum lain pon "sama naik" la blk kg...
well.......that's the beautifulness of being Malaysian....
kemeriahan tu sama2 dirasai....
blk kg kali ni....mcm biasa...
seronok...dpt spend time ngan mama, abah and adik.
even Sis xdpt blk but it's ok..hr2 kol pon more than enaf..
Kenduri kahwin sana-sini...seronok dpt jumpa sanak sedara..
yang dah lama xjumpa....yang baru je jumpa...xkesahlah janji dapat jumpa.
mengeratkan silaturrahim...
so bila dah 4 hari spend time time kat kg...mula la rasa malas nk blk keja semula..
adui...delay punya delay...last2 kul 1 tghari baru bleh bertolak...
tgh2 boring on the way tu sempat la aku snap a few pic along the way tu..
have a look...

hiway Baling - Gerik

fresh
masih byk hutan yg belom diteroka
nice weather

cantiknya awan ...
kesan kemarau - daun kemerah-merahan..
a lottttt of cars on the road
panjangnya que....
oh gosh ... wat a boring journey
time ni dah tau nk melalak2 lagu apa dah

c....! rainbow la...

cantik kan...
dari seterang-terang awan smp kelam dah
Subhanallah..

January 19, 2009

Sis's new house

thanks to Pakngah & family for "accompany" us
everything is here
playground
masjid oso not far from here
sis & bro at ground floor
whole view of the building

Congratulations. Finally she got quarters after waiting for about 2-3 months..so yang paling happy mestila both of my parents..even rumah tu bukanlah menjadi hak milik..ttp sekurang2nya rs secure compared to live in rent house. tp yang agak mengecewakan kami xberpeluang naik ke atas disebabkan semua laluan ke tingkat atas di sekat/kunci. But it's good sekurang2nya kami tau yg sistem sekuriti di situ are reliable. Lgpon penduduk kat situ mmg xdpt kunci lg so mmg sesuai dorg sekat dulu so that xdela yang dtg awal untuk cuci rumah or ada yang menyamar utk cuci rumah tp sebenarnya wat keje lain. Tp parents aku xbegitu berpuas hati lah since xleh tgk dalaman rumah wif their own eyes. tp sis ckp rumah tu selesa.. 3 bilik, 2 bilik air, every room got ceiling fan, dapur lengkap dengan kabinet atas dan bawah.guest hall yang luas.environment yang memukau dan menyamankan. berhadapan dengan surau lagi. kalau malas nk g terawih xtau la nk ckp apa. hehe. close to cafe oso. sebenarnya my sis deserve house yang lebih baik.tp dah fully book. so dia sanggup downgrade asalkan xyah tgu lebih lama lagi. watever it is aku rasa staf gomen yg keje kat putrajaya patut bersyukur sebab disediakan rumah2 yang begitu cantik + selesa..apa yang diharapkan semoga kualiti kerja yang dihasilkan berbaloi dengan kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh pihak kerajaan untuk kakitangannya. Ini juga salah satu bentuk motivasi dari majikan untuk pekerja. So watch out.

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014