January 19, 2009

Sis's new house

thanks to Pakngah & family for "accompany" us
everything is here
playground
masjid oso not far from here
sis & bro at ground floor
whole view of the building

Congratulations. Finally she got quarters after waiting for about 2-3 months..so yang paling happy mestila both of my parents..even rumah tu bukanlah menjadi hak milik..ttp sekurang2nya rs secure compared to live in rent house. tp yang agak mengecewakan kami xberpeluang naik ke atas disebabkan semua laluan ke tingkat atas di sekat/kunci. But it's good sekurang2nya kami tau yg sistem sekuriti di situ are reliable. Lgpon penduduk kat situ mmg xdpt kunci lg so mmg sesuai dorg sekat dulu so that xdela yang dtg awal untuk cuci rumah or ada yang menyamar utk cuci rumah tp sebenarnya wat keje lain. Tp parents aku xbegitu berpuas hati lah since xleh tgk dalaman rumah wif their own eyes. tp sis ckp rumah tu selesa.. 3 bilik, 2 bilik air, every room got ceiling fan, dapur lengkap dengan kabinet atas dan bawah.guest hall yang luas.environment yang memukau dan menyamankan. berhadapan dengan surau lagi. kalau malas nk g terawih xtau la nk ckp apa. hehe. close to cafe oso. sebenarnya my sis deserve house yang lebih baik.tp dah fully book. so dia sanggup downgrade asalkan xyah tgu lebih lama lagi. watever it is aku rasa staf gomen yg keje kat putrajaya patut bersyukur sebab disediakan rumah2 yang begitu cantik + selesa..apa yang diharapkan semoga kualiti kerja yang dihasilkan berbaloi dengan kemudahan-kemudahan yang disediakan oleh pihak kerajaan untuk kakitangannya. Ini juga salah satu bentuk motivasi dari majikan untuk pekerja. So watch out.

2 comments:

yan said...

ehem ehem...xkan tgk dari luar je? datangla teman cuci umah sekali...huhu..kitorg mmg simpan tugas tu tuk kak muni:-)

fazimie said...

picture yg last sekali mmg cun.. gambar sharp..

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014