June 15, 2009

Pulau Mutiara

fuh.....bestnya balik kg...walau sekejap...tp puas rasanya...neway Selamat Pengantin Baru buat sahabat baik ku Najwa & Fairus..semoga kehidupan kalian akan terus diberkati di dunia mahupon akhirat...amin....selesai menghadiri majlis beliau..aku rasa teringin pulak nk g jalan2 umah abang and adik mama kat kulim..yela lagipon en huby pon aku xbawak lagi ke sana....masa on the way tu...alang2 dah kat kulim rasa macam Penang memanggil2 pulak....lagi pon dah lama giler xsampai sana...nk pekena pasemboq Padang Kota....fuhhh........so kami pon terus memecut ke Penang......

Pengantin baru..berseri-seri...pengantin lama. hehe
mama...kat Padang Kota
antara deretan kedai
hemmm....menarik kan?
nyam nyam
pemandangan di Padang Kota baru

Rojak Sotong
Passemboq u olls....!!! slurpppp.......licin
hemm....

mengahala balik..... feri
c ya!!

June 10, 2009

hokdok ??

semasa balik umah mertua baru2 ni...en huby bawak la jalan2 kat Pekan Machang...ini 1st time lah aku menjejak kaki ke pekan Machang..huhu..xsangka pulak aku nak bertemu jodoh dgn org Klate ni.....dulu2...masa study sikit punye anti ke dgn org klate....tu la org tua2 slalu pesan...jangan terlalu membenci sst kelak ianya akan menjadi sst yg kita suka........hehe...watever....alhamdulillah...aku terima jodoh ku ini seadanya...semoga beliau menjadi jodoh ku dunia dan akhirat ! insyaAllah!

back to the title.....masa jalan2 tu tiba2 mata ku "tertangkap" sesuatu....eh...! hahahaha.......aku rasa nak teguling2 kat situ jugak......huby aku senyum jek tanpa berkata apa2...... let's have a look :

hokdok = hot dog !!!


watever spelling yg dorg guna...customer tetap ramai kat gerai akak tu...tp sayang nya aku xsempat nak rasa hokdok machang tu...maybe next time?




Tag dari Koala Jepong


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie
1. Kak Ina ni orang Ganu opis mate aku....
2. Beliau dah kawin dengan abg Bob...dan ade baby yang kiut namanye Irfan nama
sama dengan cousin aku..bila next nye kak ina?? kuikui
3. Orangnye putih....chubby...mata sepet...murah dengan senyuman...ramah
tamah...
4. Aku suka jugak order tat telur hand made Kak Ina..sedap wo....cuba la order
dengan beliau. blog beliau http://koalajepong.blogspot.com

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya
1. suka sangat membaca..xkira la sumber apa pon..
2. tak boleh duduk diam...mesti kene buat apa2 je janji xduduk saje2 tanpa buat ape2
3. suka sangat masak..sedap xsedap belakang kira..
4. kalu g shopping complex/kedai ..suka tgk kitchen ware...specially innovation
baru...
5. suka kemas rumah...tak suka sepah...bising kat en huby kalu dia sepah
umah..hehe…
6. mcm kak ina jugak…Suka je baca blog org...nk update blog sendiri, tggu mood dulu
7. sangat famili type....sayang and close giler dgn famili aku..mama, abah, adik2 aku..
8. bila ada suami sayang suami la pulak...wish to be isteri mithali..ahaksss......
9. cepat jugak naik angin...tp cepat kool...
10. xsuka ditunggu dan paling penting i hate WAITING

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :
1. Salwa – my beautiful sis
2. Yan – housemate adik ku yg ayu
3. Yatt – ex-opismate hubby ku
4. Bally – my hubby’s fren
5. Mommy Anis – perantau di Sri Lanka
6. Azrie – staf baru BHKA
7. En Hubby – my beloved hubby
8. Eimiza – papa Haziq yg comel
9. Fazi – si tauke kebaya
10. Syed – pengantin baruu…

June 08, 2009

seafood @ Tg. Lumpur

Lepas maghrib kami brsiap2....sbb mlm ni pakngah nak belanja makan seafood...dengan menaiki 2 buah kereta kami menuju ke Tg. Lumpur...ada banyak restoran di situ...dan kebanyakan kedai penuh dengan pengunjung...memang famous la kat sini rasanya...setelah puas mencari kedai yang diingini kami singgah kat medan ikan bakar Sri Tanjung...rupanya..restoran ni dekat betul dgn sekolah yang budak2 nya diserang histeria tu...eee..seram gak aku..tp xpe baca je ayat kursi byk2..

so sampai je kat restoran, pakngah terus pegi wat selectionseafood yang ade..aku ddk je just wait...makan je org nak belanja katakan...

kami baru sampai
and so anak2 pakngah
while waiting 4 pakngah make an order
still waiting ...
and yesss!!! kerang bakar, sup ketam, lala goreng sambal, siakap masak merah, kangkung goreng belacan ... slurrpppppp......

lapar sehhh.....
|
|
|
|
|
AFTER AN HOUR :

erkkk....tulang jerk ??
burppp.... alhamdulillah..
ya ampun.... ape yg menimbun tuh abang
makan.. jgn x makan...
hermm...sedap la tudah kenyang....nak balik dah
c ya!

Teluk Chempedak




kawasan sekitar bersih..nyaman..
tenang..
pantai pon cantik..
bersama2 anak2 pakngah


click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014