December 31, 2009

selamat tinggal 2009, selamat datang 2010

organizer sumbangan universiti untuk semua officer...TQ UPSI.... :-)

tutup buku lama....
buka buku baru...

alhamdulillah...tinggal beberapa jam lagi untuk melangkau ke 2010...
banyak kenangan pahit manis yg telah aku lalui sepanjang tahun 2009 ini...
sesungguhnya aku berasa sayang untuk "meninggalkan" tahun 2009.
banyak jugak peristiwa manis yang berlaku antaranya aku telah selamat diijabkabulkan dengan lelaki yang aku cintai.
maka bermulalah episod hidupku sebagai sebagai seorang isteri dan menantu.
alhamdulillah...so far semuanya berjalan dengan lancar...
aku gembira dan bahagia sepanjang 7 bulan perkahwinan kami...
dan aku juga gembira menjadi menantu kepada keluarga suamiku.
ahli keluarga ku juga semuanya alhamdulillah tahun ini...
semuanya sihat walfiat belaka..tiada yang sakit sehingga dimasukkan ke wad...
mahupon lebih teruk dari itu..

tokwan juga sihat2 sahaja...dia makin gembira dengan kehadiran Irdina dan Siti Hajar..yang
menjadi penyeri kepada kami sekeluarga...
abah, mama kedua-duanya masih sihat dan boleh bekerja...!alhamdulillah..!!
bisness mama pon alhamdulillah..aku tengok rezekinya tak pernah putus..
adik perempuan ku makin maju dengan bisness yang diminatinya..tak dilupakan juga kerja hakiki yang dilakukan hari2..cuma bila ditebak soalan "bila mau kawin?" aku pon tumpang sedih dgn jawapan yang diberikan....takpelah..Tuhan itu maha adil...hidup kita ini mana ada yang sempurna..jika kamu berjaya dalam kerja...mungkin dalam soal cinta kamu sedikit tergelincir..biasalah..
adik lelaki ku pula semakin advance dengan skill photographer yang menjadi minatnya bermula pada tahun ini. tahniah bro...

aku harap kegembiraan ini berkekalan pada tahun-tahun yang akan datang...
aku belum bersedia untuk kehilangan sesiapa...dan saat-saat gembira kami bersama...

aku berharap pada tahun 2010 yang bakal tiba..
menjanjikan yang manis2 dalam hidupku....
kalau pon ada yang pahit, aku percaya ada hikmah di sebalik semuanya.
aku mahu lebih ikhlas dalam menjalani tugas hakiki ku sebagai government servant.
aku tahu aku boleh berjaya. tetapi aku belum berjumpa "kunci" nya lagi.
meskipon tahun 2009 menyaksikan pahit maung aku dalam bidang kerjaya ku ini, aku tau aku perlu sabar.insyaAllah besar ganjaran nya untuk org yang bersabar.

Sesuangguhnya ya Allah hanya pada-Mu aku berserah....
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2010...

December 30, 2009

D.I.Y wall sticker

smlm lunch hour rasa bosan ddk kat opis. nak balik umah pon..en.huby dah balik kampus..sob! sob! sob!..So kuar g jalan2...nak makan rasa kenyang lagi sbb breakfast dah berat. tujuan asal nye nak cari lukisan/ frame gambar untuk hiasan dinding...susah jugak nk mencari kat Tg.Malim nih..sedang memikir kedai mana nak dituju tiba2 mata tertangkap sign board "interior design". kedai tu terletak satu deret dgn restoran cupak, Secret Receipe, TM dll.

kat kedai tu xde pulak lukisan/frame yg aku cari...tapi sebagai ganti aku jumpa sticker wall paper yang memang tgh in skg nih...hermm....setelah membelek2...not bad jugak idea ni...baru 2-3 hari lepas aku surfing kat tenet memang ada terfikir2 nak try..harga pon ok MYR 9.90 je. so aku angkat lah satu...banyak pulak design available.smp pening nak memilih.

so, setelah berhempas pulas , siap la jugak..walaupon value of art tu mungkin kureng...tp at least aku mencuba...so kawan2 leh la try weekend nih.nk hias washroom ke, dapor ke, bilik ke. leh gunakan masa memerah idea nak lekat2 tuh dgn anak2, suami, or kawan2 maybe?

sticker yang belom dikoyak
contoh tampalan disediakan
kerja menampal dimulakan

dah abis koyak piece by piece
taaraaa....dah siap..!

banyak lagi design

selamat menchoba..!!

October 12, 2009

Playboy ?


Playboy?


amende tu? 1st come to my mind.......takkan dorg wat promo magazine Playboy kot....

takkan kon**m kot...?

tp ferrari tuh mmg cun ..........


siap ade bunnies lagi...



ape ye ?



ooooooo........



launching perfume baru ropernye............




so cepat... sila dapatkan di premis2 berhampiran anda...

leh wat present untuk si dia yang tersayang...

pakai perfume playboy takpe, jangan jadi PLAYBOY dah la ye !

August 17, 2009

PROPEX 2009/2010 - Teratak Bernam Riverview, Tg. Malim

amboi...lama betul x update blog ni....kene dapat mood dulu...

neway, pic2 di bawah menceritakan program yang dianjurkan oleh KUO students...program diberi nama Program Pemantapan Rakan Exco 2009/2010..bertempat di Teratak Bernam Riverview, Tg. Malim selama 2 hari 1 malam..

since pengetua kolej xdapat hadir, jd aku sebagai felo penasihat program diminta untuk merasmikan majlis penutup pd hari terakhir dan sekaligus menyampaikan watikah buat rakan2 exco yang baru dilantik...

Secara keseluruhan, aku amat berpuas hati dengan komitmen yang diberikan dalam menjayakan program ni...semua aktiviti berjalan lancar, peserta2 pon selamat dan sihat , semuanya nampak happy dan enjoy...so sekalung tahniah wajar diberikan kepada team JMK yang bertungkus lumus.

Seketika berada di dalam kehijauan alam, membuat kan diriku tenang..damai...since ikut program bdk2 ni baru aku tau yang wujudnya Teratak Bernam Riverview nih....cantik sungguh....sesuai untuk aktiviti keluarga...berkelah, mandi manda, BBQ.....so sape2 yang tinggal berdekatan TM ni jgn lupa untuk mengunjungi TBR k..!

as usual .. mr hubby mestilah ada.. my great supporter! TQ dear

Enjoy the pics !



antara spesies unggas

spesies pokok yang agak unik..ice breaking
Kem Komander yang glamer amat


majlis pembacaan ikrar
Penyampaian hadiah kepada para pemenangpemandangan camp site dari atas

tempat makan yang disediakan


tapak memasak

dorm yang disewakan


ada jambatan gantung lagi...

July 08, 2009

dah settle

teringat zaman skolah ...


Alhamdulillah....sume kursus-kursus wajib universiti aku dah attend...so selesai lah sudah kursus BTN yang aku risaukan selama ni.....actually...BTN is a good course...aku pon xpaham nape selama ni xde sape pon bagi feedback yang baik tentang kursus ni...tapi bila aku sendiri yang attend...alhamdulillah aku rs syukur..sbb aku dapat belajar semula tentang sejarah negara sendiri yang selama ini aku xpenah ambik peduli....yes...dulu masa skolah memamg ada belajar...tapi pada masa tu yang ada di fikiran hanyalah untuk exam semata2...dan tak ada "roh" ketika belajar subjek tersebut...malahan terasa satu beban pulak subjek sejarah tu...

Aku rasakan setiap orang perlu attend kursus BTN ni...ianya tak ada kena mengena nk mem B*kan @ mengPA*kan @ mengPK* kan sesiapa...seperti mana yang dimomok2kan sebelum aku rasakan sendiri wat is BTN all about. ianya menyedarkan diri kita siapa kita di Malaysia ni, apa peranan kita, apa hak kita , apa yang kita kena jaga , perjuangkan, setelah susah nya orang terdahulu memperjuangkan kemerdekaan untuk negara kita...dengan keadaan politik semasa yang kian tak menentu sekarang ini...peluang ke BTN seolah-olah memberi persepsi baru pada diriku terhadap politik tanah air...wahai kaum ku...marilah bersatu....ketepikan lah agenda politik masing2.....ketepikan soal kuasa untuk kesenangan diri sendiri...fikirkan nasib anak cucu kita pada masa akan datang..adakah akan senikmat sekarang?

July 01, 2009

call for BTN....!


huhu...tomorrow is our turn for BTN...! xtau la perasaan ni camana....takut? risau? dah dgr mcm2 version pasal BTN ni....tapi aku amik ini sebagai tanggungjawab ku sebagai seorang government servant...lgpon...xg BTN xleh amik PTK...xamik PTK xleh naik gaji...xnaik gaji sape nak jawab...?? lu pk la sendiri...yang paling banyak bagi nasihat mestila en huby...maklumla dah 3 kali beliau ke BTN ni....mcm2......thanks abang i know u worry bout me...it's ok...everything will be fine..insyaAllah...i'm gonna miss u...a lot....!!!

tokwan kat kg pon xbape sehat...skg dah admit kat Metro Hosp SP...harap2 tokwan cepat sembuh...mari la kawan2..sama2 doakan saudara mara kita yang sedang sakit agar mereka cepat sembuh dan menjalani kehidupan seperti biasa.

so guys ...see u after 6 days ok..? wish us best of luck..yang pastinya aku xkeseorangan...ptj aku je dah 13 orang...majoriti tu...including monot, anis, fazi, syed, miza, zul, zarif, etc, etc...dgr2nya semua peserta total 100 pax..so...see u all next week!

June 15, 2009

Pulau Mutiara

fuh.....bestnya balik kg...walau sekejap...tp puas rasanya...neway Selamat Pengantin Baru buat sahabat baik ku Najwa & Fairus..semoga kehidupan kalian akan terus diberkati di dunia mahupon akhirat...amin....selesai menghadiri majlis beliau..aku rasa teringin pulak nk g jalan2 umah abang and adik mama kat kulim..yela lagipon en huby pon aku xbawak lagi ke sana....masa on the way tu...alang2 dah kat kulim rasa macam Penang memanggil2 pulak....lagi pon dah lama giler xsampai sana...nk pekena pasemboq Padang Kota....fuhhh........so kami pon terus memecut ke Penang......

Pengantin baru..berseri-seri...pengantin lama. hehe
mama...kat Padang Kota
antara deretan kedai
hemmm....menarik kan?
nyam nyam
pemandangan di Padang Kota baru

Rojak Sotong
Passemboq u olls....!!! slurpppp.......licin
hemm....

mengahala balik..... feri
c ya!!

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014