March 29, 2012

happy birthday Arif !

hari ini adalah birthday adikku Arif yang ke - 25. Semoga beliau diberikan rezeki yang banyak lagi halal.. umur yang diberkati... semoga cepat bertemu jodoh yang baik utk dunia & akhirat..so semalam, kebetulan mama dan abah pon spend time kat KL kami celebrate di Garden Cafe Alamanda..enjoy our pics !


   
tq to Kak Ina kerana sudi buatkan red velvet cupcake.. walaupun tempah dah last minit..!
sedap.. tq kak ina :-)

 tq bday boy.. for the treat..!

   
 roti pita & soda blackcurrent

  
Qaid the baby & his mama

 me & mr. hubby


  
menu ni nama kungbow *ape tah. not bad 


mine.. mcm biasa.. spagetti carbonara.. mmg sedap.. dah la banyakk plak tu. burp! hehe

  
 taraaa....! tak larat nak abiskan dah.. daging salai banyak betul...fuh 





we r 1 family :-)

March 25, 2012

nasi daging & lauk pauk

Last Sunday jemput adik-adik datang rumah.. sebab nak try resepi baru..
hehe.. Nasi daging..!
lagipun rindu dgn si Qaid.. the only anak buah yg ada buat masa sekarang nih...
enjoy our pics !



 time to play wif paklong :-)


 di bawah adalah snapshot hidangan pada hari tersebut. presentation fail kali nih. kalut sikit. haha..

nasi daging dihidang bersama air asam, kurma telur dan kari ayam.


 kurma telur

nasi daging

 air asam

 kari ayam

 daging rebus

 papadom

 tembikai susu

 Qaid wif new makcik


resepi? nanti ye.

March 06, 2012

she mad about purple

dah lama nk buat special entry utk gud fren of mine.
dari tahun lepas amik bahan bukti.
i call this lady "Kak Ikin" (k.i).
(k.i) nih suuuka sgt dgn purple.
kalau boleh semua unsur yg wujud di sekeliling beliau nk dikaler dgn purple.
part of her work is designing, so u all imagine lah, kerja dia kalau takde kaler purple, tak sah jadinya.

sempat aku snap beberapa bahan bukti kalau tak caye :

 baju : purple, c the design, mesti purple. 


 beg : purple

botol air : purple

brh hiasan : purple


payung pon purple!



haha... wat is ur fav kaler ye?

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014