April 29, 2013

stainless steel pot and strainer !

lalalala.... finally i got it...
senang lah keja mak lepas ni....


where i got this ?? 
kat IKEA...
harga ? 
pot with lid 5L RM 75 + colander RM32.90...
yang 3L pon ader kalau tanak besar sgt...harga pon murah sikit...

tq mr hubby...sudi melayan karenah isteri mu ini....
i promise i will be more rajin cook for u ok? 

there must be of u yg heran y la i nak sangat pot & strainer ni... 
the reason is.... kalau guna pot biasa... 
1) kena cedok / kaut from 1 pot to other pot..which is air menceceh2.....meleleh...i tak suka dat way. lgpon menggunakan 2-3 alatan in 1 time....

2) kalau tanak kaut from 1 pot to other pot... kita leh buang je terus air panas dalam sinki dan tinggalkan hasil rebusan dalam pot... i tak suka air panas dituang terus ke dalam sinki..ini akan merosakkan struktur paip/ lama2 paip tu akan melt dalam jangka masa yang panjang......

dengan menggunakan strainer ni....kita leh angkat je hasil rebusan dengan kemas dan air didih pon boleh dibiarkan sejuk dulu then baru buang ke dalam sinki atau sebagainya...

1 comment:

Atia Adina said...

Ooo ... ha ah .. bagus benda ni ... memudahkan keje

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014