March 03, 2016

celebrate bday hubby yg ke 34

ohhh lamanya cuti berblog....
rsnya ini post pertama utk tahun 2016.
dah masuk mac pon !
ya Allah cepatnya masa berlalu...

27 Feb 2016 adalah besday my hubby.. every year mmg aku akan make sure aku akan celebrate besday beliau di mana2. i will try my best to make him happy. mengikut rekod... :

2010 - Langkawi
2011 - Sabah
2012 - Cameron Highland
2013 - Langkawi
2014 - Putrajaya
2015 - Jakarta

Yg pasti tahun ni dia extra happy lah kan sbb kami bakal bertiga pada besday dia yang akan datang. inshaAllah.... so disebabkan usia kandungan yang masih awal.. so kami pon tak berani lah nak travel jauh2 mcm selalu kami buat... jadi utk last minit plan, aku decide utk ke Putrajaya je... kalau ikut dia mmg tanak ke mana2.. nk ddk rumah je.. nk suruh aku rehat... tp aku yg insist nk pegi jugak sbb boring sgt sbb rutin aku hanya opis- rumah je tiap hari. bg aku kat hotel pon boleh rehat.. bukan g jalan2 atau buat aktiviti apa2 pon....

Mula2 nk g shah alam jer... tp hotel2 4 & 5 star kat sana semua full... nak masuk area KL malas pulak. itu yg try area Putrajaya... call Pullman still ada kosong... so kami straight away check in kat Pullman Putrajaya Hotel .

Sesampai nya di sini... aku tengok senibina nya mmg unik. smp je pintu masuk dah ada penyambut tetamu a.k.a penjaga parking kot menyambut kami dengan tangan di dada dengan senyum manis sekali.... sejuk hati rsnya... pastu utk ke lobi perlu masuk ke dalam bangunan dan turun ke basement.  Di situ bell boy pulak sambut dan bukakan pintu kereta dengan ucapan selamat. wahh.. rasa special sgt... lps tu aku diiring bellboy tersebut ke lif untuk naik ke tingkat atas, iaitu di mana letaknya lobi hotel.
utk 10 minit pertama tu aku rasa servis yang dorang berikan sangat bagus. sesuai sekali taraf 4 bintang yang diberikan oleh Agoda as at 3/3/16. 




Sesampai di lobi, wah cantiknya interior kat sini... moden. mula2 aku konpius. ini lobi ke show room? cantik. aku di sapa oleh reception staff dan terus membuat pendaftaran. dalam masa 10-15 minit kami dah boleh check in...















Apabila sampai ke bilik... 1st impression aku tak lah se wow mcm impression aku ms kat lobi td. bagi aku interior bilik utk type Rafflesia ni.. mcm simple sgt. lagi gempak bagi aku bilik di Hotel Grand Bluewave Shah Alam atau Hotel Grand Margherita Kuching. i can feel their luxurious. tp ok lah setimpal lah kot dgn harga yg aku byr utk hotel ni. aku dapat bilik ni dgn harga promo..RM199.. harga asal khabarnya RM279.. maybe bilik yg lg mahal cantik dan mewah lah kot interior nya kan...kau bayar murah.. nk bilik gempak kan? byk cantik ? kuikuikui....



tandas ok, nasib ada hose. shower laju. takde tesumbat di mana2. tp ntah kenapa aku rs kan tandas dorang takde wow factor. hehe





ada bathrobe 
aksi peghak buih si bathrobe model. hahaha



iron provided. dubmbell pon ada. 


laundry bag dorg best. siap woven bag. xde hotel lagi yg aku pegi dpt woven bag.
Grand Lexis pon plastik nipih ajo!


sedih pulak aku tgk lemari ni
  
ruang bilik luas 





pemandangan dari balkoni






alhamdulillah dapat view yang best



besday boy like a KING



Apabila malam menjelma ....


mmg cantik bangunan2 kat sini dihiasi lampu bewarna warni... tp kami dah tak larat nk turun ronda2...

cantik kan jambatan tu...  tapi agak kecewa apabila restoran ditepi tasik tu tetap memainkan lagu dengan kuat walau azan maghrib dan isyak sedang berkumandang dari masjid-masjid berdekatan...


jalan pagi2 nak g breakfast...

lokasi restoran utk breakfast. yg tangga kaler merah tu... again.
bagi aku restoran dia pon takde wow factor jugak.
aku mencari2 taraf star yg di rate kan tu. bab interior laaa yg kureng tu bg aku... tak nmpk mewah.
food spread ok. heaven. byk pilihan. rasa - tak semua sedap.. tp ada yg sedap; nasik lemak sedap huby aku cakap. mcm hrtu ada roti canai, capati, both keras. dhal, kari ayam- no taste at all. tawaq hebiaq.
tp mcm aku penggemar cereal mmg best. baaanyak pilihan. even susu pon berjenis2.
yg special kat sini ada jus. dorang serve dlm botol cantik. my hubby siap nk buat peghak buih nk bwk balik botol tu. hahaha. variety jus dorg ada... mmg best. kopi 2 jenis je; coffee or expresso. tapi teh berjenis2. rsnya more than 20 flavor. minumlah kau sampai kembong.
kami masuk jam 7.15 - 8.30 baru keluar. punya lah variety makanan dorg ada.. itu pon aku tak rasa nasik lemak, bihun goreng... dah takleh masuk.
roti berjenis2, pastry pon banyak, telur pon berjenis2, mcm2 lagi lah yg berjenis2.
aku punya tebiat.. kalau nk cari hotel.. akan bc review di agoda ke, booking.com ke, tripadvisor ke, aku akan cr review yg mengatakan buffet breakfast di situ best. kalo tak best mmg aku rejek awal2 walau pun harga nya murah. biar mahal sikit janji beakfast sedap. hahahhahaa.  yg terpikat dgn hotel ni pon sbb ada guest mengatakan buffet breakfast kat sini best. ha mmg betul. aku setuju dgn guest tu.
BUT still takleh lawan breakfast kat 2 hotel yg aku mention b4. 
Hotel Grand Bluewave Shah Alam dan Hotel Grand Margherita Kuching.
tebaekkk !


botol ni lah dia nak kidnap. biasa je pon kan. tp bila dorg serve byk2. cantik sgt nampak. hahaha

happy me. muka kekenyangan yg teramat. dagu 4 lapis ke maklong???

lepas breakfast.. kami jalan2 tgk swimming pool dorg yg cenonet tu. boleh la dari takde kan. hehe..

  
 

tamatlah percutian singkat kami ke sini.... 
kalau nak tenang2 fikiran boleh dtg sini... 
sbb sini sunyi je... 
jauh dari keserabutan kota. 
dan yg penting breakfast dorg best la jugak...

adios...

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014