March 06, 2015

Bercuti ke Jakarta : Part 1

Its 27 February again !
Happy birthday my love..

so utk besday kali ini aku plan utk ke jakarta pulak..
utk besday beliau pd tahun 2012 kami ke Kundasang...
last year birthday aku kat Phuket. so kami gilir2 lah. hehe.





                  


before boarding.. breakfast dulu kat Old Town White Coffee...



already on plane...

hubby jumpa someone yg sgt kebetulan.. duduk sebelah menyebelah dalam flite.. ore klate jugak.. dah tu sambut besday pada tarikh yang sama... cuma hubby tahun 1982, Asrul ni tahun 1979.
 Apabila sampai je kat airport Soekarno - Hatta, kami terus keluar dari airport dan cari teksi Blue-Bird. banyak teksi ada... so dun wori. perjalanan mengambil masa hampir satu jam disebabkan jem yang agak teruk. tambangnya pula 150,000 rupiah = RM45.  

Rupanya Amaris Hotel yang aku book berada dalam bangunan shopping complex. tingkat atas adalah hotel, bawah adalah shopping mall. sgt strategik. Sesampai di hotel jam baru pukul 1 tghari, so check in  pukul 2. kami turun bawah dulu.. cuci mata dan jamu selera skali. byk restoran di dalam mall tersebut. Akhirnya kami pilih D'cost. 



menarik konsep restoran ini. pengunjung perlu pilih kad yg mewakili menu yg tertera. pergi ke kaunter serahkan kad bermaksud order telah dibuat. tgu makanan sampai ke meja then selepas makan baru lah bayar. 

suasana restoran pon tenang je

suasana dalam restoran

jus avokado & jus guava. 2-2 tak habes minum. tak sedap. hhahaha.... 


kami just order nasi goreng seafood dan fish fillet masak masam manis. not bad.
 it cost us 130 rupiah = RM37



selesai berjalan-jalan.. tepat jam 2 petang kami dibenarkan check in... smart room concept. 




bersih

hotel ini aku book melalui Agoda. 2 malam +- RM 300. 







No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014