February 26, 2015

cuti CNY 2015 Part 2 : Penang short trip

pagi-pagi buta dah dpt msg kat whatsapp dalam grup family.
asal cuti je mula lah menggelepar sekor2 nak g bejalan.
cdgn dimulakan oleh cousin aku si Ayuni dan Aishah. 
dorg masih kat uitm. so pantang cuti mmg nak bejalan ajer kojenyer.

bila dah dapat persetujuan semua.. mama pon mula lah buat projek campak2 kat dapo. 
hehe aku biasalah balik kg jd malas nak masak. so mama je masak semua.
aku kemas beg sbb abes je piknik nak terus balik TM. 

plan nya kul 9 nk gerak g Penang, since makcik n paklong aku kat Kulim so kami decide utk bertemu di rnr lunas, Kulim. famili aku, pakteh dan paktam dari Baling. so semua 5 family jumpa di Kulim. kami berkonvoi ke Penang. 



sebelum gerak kita selpiaq dulu 


pit stop pertama di RnR Lunas, Kulim. tgh tgu lagi 3 family. 
so jalan punya jalan.. alhamdulillah perjalanan kami lancar sgt... jalan ke batu feringghi sgt lapang. lengang. sesampai batu feringghi mmg penuh la.. so terus ke batu maung tgk area ni mcm clear. so benti dulu survey kawasan...



parking semua pon ada. so cun. clear. kami decide benti sini je.

dah dapat port baek punya.. so bentang tikar.. buka bekalan... time tu dah dekat kul 1.. masing2 dah kebulor !
haa tu dia kelam kabut cedok lauk... lapaq katakan



haaaa baru boleh senyum sebab tangki dah isi... hahaha.... 



ini adik mak aku si kembar. pakteh dan paktam. sebab sorg puteh dan sorg not so puteh. hehe.. hobi dorg memang memancing.... siap bawak alat mancing lagi tuh !
haa jgn tekejut ini bukan paus nak pantai ok. ini laki mak.. perut kenyang apa lagi mata pon berat... tp tak tido pon.. baring2 je.. layan angin tepi pantai.. masyukkkk....
                                     

eh makan lagi ? haha.. dah settle mandi laut budak2 ni sume.. kami berkonvoi pulak ke Padang Kota... pi pekena pasemboq la apa lagi...


sotong kangkung pon ada...


laksa pon ada baq hang...


erk.. mak tgh kunyah... jemput u olls.. 


sebelum balik kami ambik gambar ramai2.... best sgt rsnya... ini baru separuh je dari family besar kami... 


dorang balik ke baling dgn feri...

aku dan hubby.. meneruskan perjalan balik ke tg malim melalui jambatan ke- 2.. selamat menempuh jem...

ape pon.... syukur alhamdulillah atas nikmat Mu ya Allah.... 

1 comment:

Eliss Mie said...

lama dah tak pergi penang. ada abang n adik kat sana. bila nak pi sana ni.teringin nak mkn char kuey teow..hehehe

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014