February 12, 2015

berbengkel @ Aseania Resort & SPA , Langkawi

minggu lalu aku ditugaskan untuk berbengkel di Langkawi.. aku pegi dgn kawan2 opis dengan menaiki bas double decker... 1st experience ikut rombongan dengan kawan-kawan opis..
kami gerak malam jam 11.00 malam.. sampai di Kuala Perlis jam 5.30 pagi. Bot kami dijadualkan jam 830 pagi.. so b4 dat kami solat subuh di masjid berhampiran jeti Kuala Perlis, then breakfast di kedai makan berhampiran. 

Sesampainya di Langkawi kami terus di bawak ke SkyCab (Langkawi Cable Car) | Panorama Langkawi .. spend time kat sana dalam 3-4 jam... kami di bawa lunch di restoran Thai di Pokok Asam.  Selepas itu, baaaru lah kami check in dia Aseania Resort & SPA. 

Sesampai nya di hotel, wow... i like the room.... 














Bila dah petang sikit kami sewa moto untuk jalan-jalan area situ... sewa RM35/ day... 


 cantik sgt view di Pantai Cenang ni...



dating makan laksa baq hang !

Laksa ikan sekoq Padang Mat Sirat

omotnyaaaaa !

done ... match pulak dengan air kelapa... fuh !

seriously murah makan kat sini 

sian moto ni kan











ni jer yg mampu dirembat untuk kali ini. 


bedsheet yang best. 

my 3rd corelle collection harga asal RM419. After less 10% RM377.00

casserole RM 39.90


set mangkuk RM13.90 




senyum sampai telinga ;-))


2 comments:

Mona said...

Nice pictures! :) We are traveling today to Langkawi :)
www.monasdailystyle.com

Cnidaria said...

have a nice trip Mona ! :-)

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014