October 17, 2014

Bangkok wif love part III : Pasar Chatuchak aka JJ

hari ke-2 kami dibawak ke pasar chatuchak...
adik aku ckp pasar ni gila besar..
ada berapa ribu kedai dalam ni.
ko sebut je nk beli apa. 
semua ada...
tapi pasar ni hanya ada sabtu ngan ahad jer...

sesampai jer pasar ni... mata aku dah tertangkap dgn kedai fried rice tom yam kung mcm kat bawah ni... gila bapak besar udang2 nih... 
nasib takde tanda halal jer.
kalo tak aku dah selinap.
tapi tengok jer lah kan...

dinasihatkan kalo nak shopping better kat sini..
sbb sini brg2 murah dan banyak pilihan... 

fresh dohhh udang2 nihhhh

dorg dah susun plate siap2... sapa order terus place atas plate jer......

pusat "peraman" telur hokay !

bunga tiruan... gilos cantik



brg deko rumah

rumah puppies



buah pon cantik dipotong... tapi tak berani gak nak makan... hehe..

ais krim pelbagai jenis

kedai beads !!



kedai kertas... kertas jenis apa ko nak? semua ada












dalam ni pon ada kedai makanan halal.. so dun wori..


ais krim kelapa.. must try

ok.. yg tecit2 tu adalah telur puyuh... gigih kan deme pecah then goreng satu2

pandangan dari depan. biasa je. 

nahhhh amik kau. pandangan dari belakang. so dinasihatkan sapa nak dtg sini bawak lugagge yg beroda. senang nk bawak barang, i bawka hulk hogan. so tade hal,

adik i beli "beg  tarik" ni sbb shopping melampau batas. hahaha...


kiteorg lepak sini lama jugak la.. sampai pukul 2 petang rsnya... lps lunch... kiteorg nk gerak g Platinum Mall... tp jalan sana jem teruk sesangat... so byk waktu dah habis spend atas jalan jer.. makanya kami decide untuk balik jer.. lagipon belum solat zohor & asar ... 

untuk dinner.. kami ke Talat 16 .. sini ramai penjual muslim... so tahan pilih je lah nak makan ape.... dah tapau.. kami pon balik bilik.. mmg letih gila la... so tamat utk hari kedua...



No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014