September 12, 2013

buffet ramadhan @ Cinta Sayang Golf Club

ini cerita ramadhan yang lalu....
nun....bulan 7 haritu...
banyak sgt story yang nak di share...
gambar pon banyak....

trip di buat during our turn balik berbuka puasa di kg aku kat kedah...
adik aku pon balik dgn husband dan si Qaid sure lah ada kan..
so mama abah pon seronok lah anak2 dia semua ada..
so haritu skip la masak...
so cari punya cari... last2 dapat Cinta Sayang Resort...
sini je buffet ramadhan nya below RM35++..
lain2 hotel sume almost RM50 !
haihh... bazior !


aku duduk kat kedah ni dah 32 tahun.
ini lah 1st time jejak kaki kat Cinta  Sayang nih.

1st impression... wahhhh
not bad.
lawa jugak sini rupanya...
kawasan menghijau dengan pohon2 rendang...
bersih.....
tenang...
nyaman...!
ok..pilihan ku tak salah. smile :-)

since kiteorg sampai awal..dalam kul 2 camtu....mama abah aku decide nak rehat je dalam bilik...takmo ikut kiterorg g shopping kat bandar SP... so takpelah.. book bilik pon tak mahal lam RM160 je...ada 2 katil super single. cukup2la just nak baing2 kejap ngan tempat sembahyang dan  jugak ada tempat utk Qaid main. itu yg penting. hehe..

dah settle2 shopping.... kiterorg lepak lu lam bilik....dah dekat2 time bebuka baru gerak g restoran..dekat je..jalan kaki jek ! sesampai kat Cinta Sports Cafe, dorg buat seolah2 laluan gua untuk masuk ke restoran... hem.... saspen jugak dorang nih.jangan ade rimau pulak udah... dah ramai pelanggan yang sampairupanya..masing2 tgh serbu kaunter makanan... byk jugak juadah yg dorg sediakan... kiranya berbaloi lah dgn rm35 tu. itu pon dah sengkak sangat.. semput nak abiskan..! korang boleh surf FB dorang kat sini...

lepas kiteorg dah kenyang... lepak2 lu lam bilik...mandi2..semayang maghrib ngan isyak siap2...pastu kami pon check out... lam kul 10 gak la baru balik ke Baling....

enjoy our pic !



perjalanan menuju ke our room / chalet

taraa dah sampai

unload barang masuk lam bilik

si Qaid yang manja sangat dgn walid .... ke mana2 tak tinggal lah si onyet

arghh sedapnya abah berbaring... rehat




hahaha aktiviti feveret si Qaid



peace..! Qaid dgn paklong dan maklong..

entrance 



our table


macam2 ada sate, cucur cempedak, kambing bakar, char kue teow, ABC,  menu barat, menu kampung

tunggu azan....mmg full house hari tu

fokus pada stall belakang tu, ada berjenis2 kari, sup, bubur. aku sampai tak termakan dah seksyen tu...huhu..



syukur ya Allah atas rezeki Mu....

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014