June 19, 2013

puding trifle


ni trifle versi aku yg agak malas...

bahan-bahan I :

kek span
buah kiwi
buah peach

bahan II kuah kastad :
(campur semua dan masak hingga likat berkilat)
tepung kastad
gula
susu cair
garam

cara membuatnya :

  • potong kek chiffon kepada 2 bahagian
  • then tuang kuah kastad hingga menutup kek
  • then hiaskan buah peach dan kiwi di bahgian atas....
  • masukkan dalam peti ais
  • hidang ketika sejuk


2 comments:

Eliss Mie said...

patutnya ada satu lagi layer jelly kat atas tu kan ? aku ni nak buat tapi asyik laa tertangguh2 :p buat utk puasa la nanti. hehehe

Cnidaria said...

ye ellis...tapi sebab lupa beli serbuk agar2 terus je skip layer tu. ahakss...

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014