October 17, 2014

Phuket Day 2 : Phuket Fantasea

amboi lamanya entry ni terhenti...
nak cari mood balik nak mula entry sambungan nih.
ok, aktiviti merempit kami ke selatan phuket hari ke-2 berakhir jam 3.00 petang ..
so still ada masa sebelum van akan pick up kami jam 6.00 petang.

kami pon decide ke Jungceylon Mall iaitu salah satu shopping mall terbesar di Phuket..
saje je nk ddk lam tempat aircond... pastu jalan-jalan....tiba-tiba eh nampak mcm ramai jer lam salon-salon yang ada....ish ish..murah kot...

kami pon apa lagi, nak cuba jugak..sbb kat sana nampak professional sgt kedai-kedai dan staf-staf dorg wat keje.


RM 30 je untuk sejam.... mmg kelass kan ? ramai je menunggu turn... 



mmg sedap u ollss... dgn bdan yang memang penat...tiba-tiba boleh pulak orang bagi rawatan muka...aduhhh.....gua tak bagi "can" la.....siap tetido-tido lagi aku...punya sedap...!

dah settle sejam..kami pon bayar lah RM60 utk 2 orang...jam pukul 5 ptg then terus balik ke hotel, so ada lagi sejam..sempat lah kami mandi then berehat-rehat sebentar.....dan jugak kami return moto yg kami sewa malam semalam...settle.itulah untongnya sewa moto dekat hotel..
Jam udah menunjukkan 5.50 petang, so kami pon dah ready turun ke lobi hotel utk tunggu agen dtg pick up kat hotel...




taraaa..dis is the van yg dtg pick up.. cantik kan
  
dah sampai pon Phuket Fantasea...


mula-mula kena g redeem tiket  yang dah dibeli dgn agen.. RM160/pax skali dinner

dorang dress up macam wanita di alam kayangan..cewahh penah ke ko sampai kayangan tu camana.....

sian laki aku...aku yg paksa dia amik gambar dgn awek siam nih

ramai betul pelancong..


comel minah ni



see, ikan ni besar2....





sebelum masuk ke dalam, akan lalu tokong nih dulu..konsep kat dalam nih semua ala-ala dunia fantasi...
Add caption


see? banyak kan kartun..aku yg dah tua ni pon teruja tengok...



wak sotong nih yang menyambut kedatangan pengunjung...


dalam nih world of glow in the dark

















pandangan restoran dari luar..


selesai makan..kami pon meneruskan ekspedisi meneroka alam fantasi ciptaan manusia ini...



ini adalah gerbang untuk masuk ke dewan besar auditorium yang akan menayangkan show utama 


sini pon ada servis menunggang gajah...rupanya gajah-gajah ni jugakla yang 'berlakon" dalam teater tu...






oloh oloh manja mucuk...

kikiki...nak tegelak pon ader

keta antik


sengeh laki mak

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014