February 12, 2013

Phuket : (day 2) : on the way ke KATA

selepas kami berhenti di Karon, kami meneruskan perjalanan ke Kata, daerah paling hujung sebelah selatan Phuket. kawasan Kata ni perkampungan...bukan di pesisiran pantai seperti di Karon.... namun yang hebat bagi aku di Kata ni, walaupon kawasan kampong, tapi sangatlah bersih dan moden.....setiap inci tanah di isi dengan premis niaga. premis yang wajib laundry, massage dan family mart. pastu yang lain2 tu mcm2 lah.....mmg pesat sgt pembangunan di sana...memang dorang bergantung hidup pada pelancongan semata-mata.... sambil2 tu aku sempat lah snap dari atas motor...korang tengok2lah ye....



















memang moto bersepah...
sebab pengangkutan utama di sini adalah bermotorsikal....




masjid yang dalam proses pembinaan di Patong

jalan di sini memang berbukit bukau

risau jugak kot2 motor tak mampu nak carry kami yang 'comel' ni..
tapi ok jer....power motor pink kami ni




pusat belajar muay thai


fames game gakla kat sini ATV


hotel kaler purple !

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014