February 08, 2013

Phuket (day 2) : Karon View Point

since hari ni adalah hari untuk aktiviti bebas, so kami pon taklah rushing sgt pagi2 nak keluar..kasi rehat dulu cukup2...dalam kul 9 pagi kami mula gerak...berbekalkan peta free yang si Bella agen phuket fantasea bagi semalam... nasib baik tak beli...sampai rm10 sekeping peta...ish ish.....

so pagi ni kami decide utk ke arah selatan Phuket iaitu ke Karon dan Kata..so kami pon mula lah perjalanan dgn menaiki moto pink kami yg cute tuh.. mula2 isi minyak dulu....

lai lai... dah mcm pompuan siam...


jom bang !



gasoline rm4 sebotol 

gini punya cun yg jaga kedai minyak..ramai la mamat2 singgah....

Mula-mula yang kami jumpa adalah Karon...subhanallah...memang cantik sungguh pemandangan...hotel-hotel di sepanjang jalan sangat cantik...begitu jugak senibina restoran...ala-ala english giteww.... selang 20km, sampai pulak kat Kata.....Kata ni pulak kawasan kampung....tapi apa yang mengagumkan...sepanjang jalan sisi kiri kanan jalan tuh, takde satu inci tanah pon yang kosong...! semua nya dibina utk bisnes..sampai aku tak nampak camana rupa rumah-rumah di sana...

bisnes yang wajib di sana....laundry, family mart (seven E) dan massage....selang 100m, mesti ada 3 serangkai ni....wajib ! untuk destinasi pertama kami menuju ke Prompthepe Cape View Point.. tapi masa on the way ke Kata tu, kami singgah dulu kat Karon Viewpoint...

snap pakai tripod itu yg jadi gini pose nya


Cantik kan..? Subhanallah...


wayar deme memang berselirat . tak tau lah cmn deme nak repair kalau ada black out ke hapa...

atm cimb di mana-mana...cuma perlu activate sebelum sampai sini...

hotel ni unik sangat....




perjalanan diteruskan lagi...nantikan entry seterusnya... !












No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014