November 19, 2012

ke Langkawi.. lagi..!

entah kenapa aku memang suka sangat ke Langkawi..
korang ajak lah bila2 pon, insyaAllah aku tak bosan.


tapi kali ni pegi dengan family in law...
selalunya pegi berdua je dgn mr hubby.

tiket yang kami beli jam 10.45 pagi, tapi bila turn feri yang 9.30 dah nak berlepas, kami cuba2 tanya kalau ada seat yg kosong.. and hurray ! kami berlepas jam 9.30 pagi


 as usual, gambar atas feri mesti ada. hihi..



 as usual jugak, port mula2 sampai jeti, mesti lah kedai Hj Ismail Group. 
wallahhh... siap mms dgn adik2, ngan mama, settle 3 set bakal di bawak balik. 

 errmmmm... geramnya...last 2 years aku beli set ni rm350. skg tinggal rm220 jer. 


 pakcik Mail Koboy... kami amik kereta sewa dan pakej island hopping dgn beliau. 


 ruang tamu homestay. rumah yg sgt selesa. teres 3 bilik
http://homestaydilangkawi.com/langkawihomestay.html 

 bilik 1 - ada aircond
  bilik 2 - kipas

 bilik 3- kipas
dapur yang lengkap serba serbi. kami siap masak2 mcm kat rumah,
 peralatan yang ada tu siap boleh bawak g berkelah lagi.

  Zaharin & Ros homestay
  kereta sewa - innova - RM 690 utk 3 hari 2 malam
  hubby puas hati sampai berangan2 nk beli innova. cit
  dah banyak gambar kat langkawi... amik je lah sbb ada byk ms lapang kat sini. hihi
pakej island hopping : RM260/ bot (8 dewasa)
  dari kiri (belakang) : fil, mil, bil-mustaqim
dari kiri (depan) : bil - abg Iwan, sil - kak Ti and their daughter Isya

 1st time beli piring ajaib nih sebab masuk 4 org skali dlm 1 plate. jahat kiteorg masa fotografer nak snap, kami jalan rapat2 so that masuk semua skali. hehe..



luggage yg sangat murah hokkay..menyesal beli sebijik jer RM95/ pc 


casserole utk mama, dikwa dan sis in law eida


ok dah ini jer tangkapan kali ini, banyak nya yg org kirim .. 
argh bestnya shopping, yg org pon takpe janji leh shopping ! 

3 comments:

Eliss Mie said...

bila ntah nak pi langkawi jugak ni. lama gila tak pegi. last sekali tahun 1999. lama gila kan ? hahahaha. terliur nya pinggan mangkuk tu...

Atia Adina said...

nak gi nak gi nak gi......amboi....tengok orang berjalan....sibuk sangat lah hati ni nak pergi jugak.....hehehe.....ad pun suka langkawi

Cnidaria said...

Ellis : lama sgt dah tu..kene pegi dah tu..dah byk perubahan skrg tau...

mummy Atia : jom jom..! hehe..

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014