October 02, 2012

Cruise Tasik Putrajaya

mama dan abah dah lama berhasrat nak naik cruise kat putrajaya ni.
tapi masa tak pernah mengizinkan.... sekarang ni dah pencen...
asyik nak bejalan je lah keje nya....
alhamdulillah..dapat dah menunaikan hasrat mama dan abah.
dengan tempoh 45 minit.. ok la...relek2..santai2...

yang paling aku kagum sepanjang pelayaran tu,

1) kagum tgk rumah Norman KRU sebaris dengan rumah Dato' Lim Kok Wing dan rumah persendirian Dr. Mahathir di Cyberjaya... memang cantik dan besar derrr....!

2) setiap jambatan dan bangunan yang dibina di Putrajaya tu adalah diilhamkan dari jambatan /bangunan yang femes di luar negara..maksudnya Dr. M dulu pegi bejalan pon tak pegi kosong lah, otaknya ligat save dan balik bagi idea develop di negara sendiri.
cthnya : Jambatan Wawasan diilhamkan dari Sydney Harbour Bridge, Australia

2) rumah banglo yg tgh dibina untuk org dijual... menghadap tasik dgn kos yang paling murah berharga 1.8 juta ! pergh, mmg lawa laaa....

3) ada shopping complex baru tgh naik... jadi saingan Alamanda lah nanti....

korang nak tgk? kena la naik cruise ni... baru leh nampak...

harga tiket :

Malaysian - RM30
government staff - RM25
warga emas (55thn ke atas) - RM15

mr. hubby di pintu masuk 


 bot kami namanya Sebarau
 pose sebelum masuk 


 view dari belakang

 view di dalam bot



 penyeri 

 kapten kapal / tourist guide.. 
time nih kusyuk dok tgk rumah norman yg sebaris dgn rumah persendirian Dr. M !




No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014