December 10, 2011

1 day trip ke Cameron Highland

Sabtu bebaru ni aku n hubby bercuti ke Cameron Highland. Aku pon dah tak igt trip ni yang dah ke berapa kami ke sini. Even honeymoon dulu pon kat sini jugak. hehe.. Pada aku CH ni best, tak boring, tempat nya sejuk, sayur nya segar, bunga nya murah. jagung mutiara nya sedap bangat..! Tapi pembangunan sikit demi sikit dah menghakis keindahan serta kehijauan bumi di CH ni. Wat to do, pelancong makin ramai, hotel/motel terpaksa dibangunkan utk menampung pelancong yg kian meningkat. there's no other way, melainkan "menarah" bukit-bukit yang ada.... :-( sedih.

perjalanan mengambil masa 2 jam 30 minit dari tanjung malim... dgn kos tol RM18 pergi dan balik, serta minyak dalam RM30 pergi dan balik. Kami bertolak dari TM jam 9 pagi dan bertolak balik jam 4 petang..

enjoice our pic..!
lokasi pertama : bee farm

sangat geli tengok sarang lebah ni...dah angkat 2 botol madu lebah k

kredit to huby 4 this pic.

cantik bunga purple kat blkg ni. lupa pulak nama ape

aiyo... menu lunch. pinggan sape nih? hikhik. biarlah rahsia.

bershopping sayur di Kea Farm


pekena steamboat sebelum balik... RM23/pax.
mmg tak abis makan. tomyam nye pon not bad.



see..! mmg tak abis kalau 2 org je makan..

-n- :-)

3 comments:

Dalila Hamid said...

lamanya tak jalan cameron highland... steamboat tu nmpak menarik.... klau ke sna nk kena cari ni...

Dalila Hamid said...

apa nama kedai mkan steamboat tu.... nak masuk dlm list ni... hhhee

Cnidaria said...

dalila, thanks for viviting my blog... steamboat tu terletak kat sebelah hotel De La Ferns.sy pulak lupa nk tgk nama kedai tu...

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014