March 04, 2011

Sabah trip : day 4

abang...abang...bangun...dah pukul 5.30 niii....
subuh kat sini awal.....
adoiyaiii malas nya nak bangun...
sejuk ni xyah cakapla...
nasib bawak stokin...kalau tak pakai stokin agaknya xdapat tido ler semalam...

sambil besiap2 tu..sambil selak curtain...
excited ni nak tgk puncak gunung kinabalu...
sian hubby..dah la demam dari semalam...
gagahkan diri jugaklah bangun, mandi pagi-pagi buta...
hikhik...sebab si bini nak tgk puncak gunung punya pasal...

dah settle semua...
kami pon pegi ke pelantar yang disediakan oleh pihak resort ...
jam 6.30 time tu....wahhh gigih beno...
kalu kat semenanjung..silap2 time tu bebungkus lagi..kuikui..
dah terang benderang pon time tu kat kundasang...

kabus masih tebal menyelaputi puncak....
kami sabar menanti...

sampailah tepat kul 7.00 pagi...
barulah puncak gunung dapat dilihat dengan jelas sejelasnya...
tiada sebarang kabus menyelimuti puncak tersebut...
indahnya ciptaan tuhan...
subhanallah....
terasa dekat sgt dengan gunung pada masa tu....
cuma salji je tak nampak..
syukur lah rezeki kami...kalau hujan ke hape memang xnampak lah..

kami pon cepat2 kol dikwa&huby suruh deme keluar tgk puncak yang jelas tu...!
jam 7.30 kami bfast...
then jam 8.00 check out dan menuju ke KK sbb jam 10.00 dah nak kene antar kereta pada owner..

sesampai di kk kami terus ke airport, web check in, then simpan luggage dgn byrn rm8 utk 1 beg. filte kami kul 6.30 ptg... so sempat lagi lah jalan2 kat bandar kk...

selesai pulangkan kereta pada owner, kami terus ke pasar filipina buat kali terakhir. dah siap shopping...adik2 ajak g pusing2 shopping kompleks yang terdekat...kami masuk Warisan Square, Center Point dan Warisan Plaza... yang best skali bagi aku Center Point lah. macam one stop center. semua ada kat situ. complete. tp yg paling best bagi aku adalah "Kaison". wahhh...mcm SSF... tapi harga? much much cheaper.... nnt bulan 4 akan dibuka di Setapak, KL. rambang betul aku tengok bunga2 kat situ...cantik2... dan best skali murah...

jam 4.30.. kami amik cab ke airport dgn tambang rm30 satu teksi... lepak2...solat... then borak2 sampai lah kul 5.30 kami check in...

so...bagi aku n huby ini adalah percutian yang sgt best bagi kami...walaupon sekejap...mmg xcukup kalau 4h3m...ada yang bertanya tentang kos... bagi aku n huby..kami spend about less than RM2000 utk tiket flite, hotel di KK dan Kundasang, makans, shoppings, sewa kereta, minyak, byrn2 tambang, dll. insyaAllah..jika ada rezeki pasti kami akan ke sana lagi.. :-)

6.42 pagi ...






7.10 pagi...


8.36 pagi...

tergoda dgn catalog air asia ~ cute fridge magnet airport set

antara souvenir yang dibeli...

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014