February 20, 2011

wiken yg biasa-biasa aja...

dah lama rasanya x update blog nih.
sgt jeles pada mereka yang hari2 update.
lagi lah jeles pd mereka2 yg satu hari leh wat 2-3 entri.
fuhh...

igt lagi x psl ikan-ikan gapi yg aku bela dulu tu?
actually..ikan gapi ni tak hidup lama...
dia hanya boleh tahan dalam sebulan-dua je...
mcm tu lah ikan2 gapi yg aku bela dulu...
semua dah mati...
yang tinggal cuma ikan pelangi je....
selepas setahun membela..
dis lately air lam kolam tu cepat jadi kotor...
keruh je...
aku dgn huby pon heran lah nape air ni cepat keruh...
even setiap seminggu cuci air tu..

utk settlekan masalah tu,
kami fikir mungkin sebab batu artificial tu...
bersalut cat... mungkin lama2 dah xsesuai..
cat tu mungkin tanggal..dan bahan2 kimia dari cat tersebut becampor dgn air..
so kami pon decide lah guna batu sungai.

so hari ni, pg2 lagi, aku dah bgn.
siapkan mknn utk dimakan sambil kutip batu sungai.
kali ni kami pegi naik motor je ke teratak riverview tuh.
fuhh..best tu...
baru sampai.....

tenang nya air.....
apa menu hari ni? nasik of course lah

ikan peberet my huby & adik lelaki ku

telur goreng masak sambal sos

kari udang + ubi kentang. erkk ada ke org mix camtu? blasah lahh...

makan nasik sambil layan air...


operasi mencari batu bermula

siap..!! dah boleh bwk balik...

ikan2 ku pon dapat batu baru....
boleh la dorg main sorok2 celah2 batu tu...
nnt time makan jgn x keluar pulak kome...!







~have a nice day !~

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014