December 31, 2008

Trip to Langkawi

alamak mama dah nk tidoq ka??
waiting time to go back
some of our luggage ...
some more
say cheese........!

the beach is so "inviting"
where is our laksa ??
me, sis & cousins take a break for a drinks
waiting for the cab
yea yea dah sampai..can u see the eagle at the back there??
mama & abah sesampainya kat jeti

kat jeti Kuala Kedah sebelum bertolak ke Langkawi

setelah sekian lama mengimpikan untuk menjejak lagi ke Langkawi, akhirnya tercapai hasrat ku itu. Thanks to mama & abah coz telah membantu aku untuk mencapai impian ku yang satu itu...plan punya plan punya plan...ada kot dekat setahun...at last sampai jugak..selama ni pon tertangguh2 sebab kesihatan tokwan yg tidak begitu mengizinkan..tp dengan keadaan tokwan skg ni yg alhamdulillah agak stabil..dapat la kami mencuri masa sekejap utk bercuti..nak ajak tokwan skali tp dia sendiri xnak join sbb dia xready nk ddk lama2 disebabkan sakit tulang belakang yg dihidapi beliau. tp tokwan dah penah sampai dulu..dengan arwah tok skali.at least tokwan dah jejak la pulau mahsuri tu.
ok back to my story...sesampai nya kat jeti tu..aku dpt rskan perasaan yang sama aku rs 10 tahun lalu...dpt menghirup udara langkawi merupakan satu nikmat aku rskan..rindu.yes that the word..kenangan2 lalu satu2 flashback kat kepala aku nih..terkenang member2 matrix yang sama2 berjuang di suatu ketika dulu..along, angah, alang, awa, acik,dll ...roomate yg close sgt2 umpama sedara kandung..tp semuanya berakhir apabila masing2 melangkah ke 1st degree...masing2 dgn haluan tersendiri..ape cerita korang .Cik T, Zura, Tini, Jiha, Mardhu, Lynn & Yana..rindu pada korang semua...byk sgt kenangan yg kita ciptakan bersama..alahai indahnya..
udah udah.......back to our trip..so sesampainya kat jeti kami terus amik 2 van utk ke destinasi kami seterusnya..yelah dah 13 dewasa + 2 kids mana muat nak amik teksi kecik tuh...yang bestnya trip kami kali ni time cuti skolah...manusia punya la ramai..sampai hotel sekitar langkawi tu penuh..! even sampai ke ceruk2 atas bukit pon abis hotel nye...aduii...tu la sape suruh xbook 1-2 months b4....nasib baik la abah ada emergency contact kat sana..call pny call last2 sib baik ade "dorm"..ahaksss!!! kelakar nak mampus...cousin2 aku yg ddk hostel tu kata ala apa beza dgn dorm hostel nih...hehe...ada bezanya...dorm ni ada air-cond + TV...dorm korang mana ada....belasah je la...dorm pon dorm lah..janji leh tido lgpon nk stay semalam jer..tp bila di kira dari segi kos...mmg la untung ddk dorm utk 13 pax..mmg save gile lah..dorm yang kami amik tu adalah di bawah kelolaan Koperasi Pembangunan .....lokasi kat Pokos Asam..atas Bank Rakyat...at the same time ada bdk2 polis jugak menginap kat situ.bg aku ok la situ..utk kes emergency mcm kami ni belasah je la..
so dah relek2....rehatkan diri jap...solat sume..sharp @ 2 kami pon move pakcik2 aku sewa van dgn harga RM150 per day..kalau xmusim cuti skolah RM120 jer..famili aku plak sewa keta dgn harga RM60 per day..fuhh selamat dpt harga biasa sbb member abah...kalau x mau RM120 jugak kereta per day...cousin2 aku yg kecik2 tu punya la dok nyanyi nak naik cable car...so kami pon gerak la ke kable car......dgn harapan yg bekobar2..sesampai tu mmg dah nmpk lain macam..mmg ramai..parking penuh..tp xpe..gagahkan jugak ....pakcik aku pon dgn semangat g tgk tempat tiket...fuhhhhhhhhhh manusia punya la ramai dia kata...Q pjg gile...mmg xlarat nk tgu turn..nk bli tiket pon Q, nk tgu turn cable car pon Q..! sian...cousin2 aku..aku dah naik mende alah tu...cuma adik2 aku je blom lagi.hemm......nk tgu rs buang masa...so kami pon balik dengan agak hampa..hehe..maybe next time la adik2 ku..xleh la dtg time cuti skul..kita mai hr biasa la..
so petang tu pakcik2 aku dgn anak2 dia g jalan2 tempat lain......makam mahsuri, underwater world la...tp mama aku ni dah xsabo2 nak g Idaman Suri lah..xmenyempat2 dah...hem..sesampai tu seperti biasa...manusia ramai...ish..dashat...mau collection sehari beratus ribu...mmg mcm xsedar diri wanita2 kat sini berbelanja..termasuk la mama aku..aduh...even menyempit menyelah org ramai..mama aku xpeduli..beliau ttp dgn misinya...terus memilih dan memilih....xdinafikan harga di Idaman Suri agak murah compare dgn kedai2 lain kat Kuah..pilihan pon byk.....servis dari staf2 pon ok..walaupon ada yg muncung tu leh ikat reben..biaselah penat kot..! so dah abis shopping..smp xmuat la keta wira sewa kami tuh.aduiii...punya la syok mama aku..
so 29hb pagi..geng lelaki g pantai...mandi laut...yang pompuan g shopping...!..yg syoknya mama aku ni xpuas hati lagi..nk g lagi skali Idaman Suri tu..tp hr ni alasan dia nk bwk makcik2 aku plak g shopping kat situ..pdhalnye...dia yang xpuas lgi sopping...kuikui..watever la mama..asalkan bahagia..so kami berlima g lg skali ke I.S ..shopping lg...last2 mmg xmuat gak keta..smpai kena letak atas riba yang bisa menenggelamkan penumpang kat blkg..nasib la...dah nak shopping sgt kan..hehehe....dah siap2 shopping..lam kul 2 mcm tu kami berkumpul kat jeti sebab bot kami kul 4.30 ptg..so merayau2 dulu kat jeti..sempat lg adik aku beli perfume..dan serba sedikit barang nak di bawa blk kat kawan2 kat kampus..
dah tu...tiba masa nak naik bot....brg punya byk sampai kena letak bahagian atas bot...aku dah risau buatnya jatuh brg2 tu lam air sape nak ganti..tp bila diyakinkan ada pekerja yang akan take care brg2 tuh then ok..kami sume baru rs selesa nk masuk dlm bot...so dalam kul 7 kami selamat sampai kat jeti kuala kedah...penat.....tp seronok....dats the story...langkawi...tunggu...!!! aku akan datang lagi............the end...

No comments:

click for $$$$

Designed by UMIESUEstudio 2014